soğuk mevsim demeci

*sela'maliküm ! Çünkü iki harf fazla söylemeye üşenen bi amca var , 'aliküm' oluveriyor bir çırpıda , hatta ulama falan gerçekleşiyor ama işin vurgu kısmına girmiyorum bile.

*Ali bak.Bugün kış geldi.O değil de gerçekten muazzam bir soğuk vardı akşama doğru ,şimdi nasıl kim bilir.Akşam üstü gördüğüm kısa boylu şortlu kız ,ah akılsız kız ah, koş eve koş.
Artık pastırma sıcakları da geçtiğine göre , ''içime kısa kollu giyeyim de sıcaklarsam sweat i çıkarırım yea'' günleri çok geride kaldı koçum onu bi geç.Artık;
''-anne kapşonlum nerde
-kirlilikte
-ya giyicem ben onu ne yıkıyosun ya?! '' dönemi başladı.Hayırlı uğurlu olsun.

*Soğuktan kıçın da donsa ,ölsen de ; iki yudum sıcak içecek içemiyosun ya ,o çaydan bi fırt çekemiyosun ya ,insanoğlunun en aciz olduğu durumdur o işte.O durumda alınan çay kahve sadece mini el kaloriferi işlevini üstlenir.Bi süre sonra bencil insanoğlu aman elim yandı diyerek onu da bırakır zaten.

*Ama mesela çay açısından düşünürsek ,bence çay en bi dakiklik gerektiren içecek.Tam demini aldığı vakit içersen iyi , az bi geçsin hemen bayat damgasını yer.Fekat en önemlisi de önüne geldiği anda ne zaman içeceğini çok iyi kestirebilmektir.Çay geldi diyelim.O bi durucak biraz ,ona biraz zaman tanımalısın Julie.Çünkü o dünyanın en kaynar maddesi o an.Bardağı kapıp hemen bi içme gafletinde bulunan insan için o kadar üzülüyorum ki.O yandımallah! ifadesi içimi yakıyor ,eski anılarım aklıma geliyor , o anda dilin pütür pütür olması durumu yüreğimi dağlıyor.(çünkü o olaydan sonra bikaç gün yediği hiç bişeyden zevk alamayacak) Bundandır ki ,bırak biraz soğusun.Soğusun ama eşeğin kulağına da su kaçırma.Soğumuş çay ne pismiş arkadaş allah belasını versin ya.Bütün o sudaki beklemişliği,çaydaki bayatlığı iliklerine kadar hissettiriyor lanet olsun öyle çaya be!Aman dilim yanmasın diye beklemeye alıyosun ya onu ;o içerleyip çabuk çabuk soğuyor ,içip içeceğine bin pişman oluyorsun sonra.Gerçi bardağına göre değişir ,ince belli bardak daha çabuk soğutur kalın bi kupaya göre.Öğrencilerin vazgeçilmezi karton bardaklarda da bi 5 dakika soğuma payı bırakılmalıdır.Her ne ise , sıcaklığı ile soğukluğu arasındaki optimal içilebilir sıcaklığı iyi ayarlayabilen insan bence çay eksperi olmuş demektir.

*Önüne gelen yemeği ,içeceği ,önüne konulduğu saniyede tatmaya çalışan tezcanlı insan.Bidurlan! Sonra hoh hoh anam hooohhh kühhh peeeh ,türlü şebeklikler,ağzındakileri peçeteye çıkarmalar.Ayıp denen bişey var.

*Yağmur çamur derdi başlamadan , ara sınavlara çalışma stresine girmeden evvel arkadaşlarınızla bol bol buluşun ,sinemaya gidin ,buluşun özletmeyin, aman sıkı giyinin ,çok da öpüşmeyiverin bi zahmet.Ayın 15inden önce de anneye babaya 'ugg' diye ağlamayın ,onları üzmeyin yazık değil mi ,iki çift botun yok mu onları giyiver ,allalla.

Hiç yorum yok