yeni dönem çabalamaları

Bir dönem eline fotoğraf makinası geçenlerde , otomatik olarak bi ''profesyonel fotoğrafçılık'' tutkusu oluşuyordu.Bu hala devam da eder.Bu akımı kim çıkardı bilmiyorum.Arkadaş çevresini bıraktım şöyle bir etrafıma baktığımda boynunda kafam kadar makinayla dolanan tipler görüyorum.Hayatının tek amacı arkası flu , önü net fotoğraf çekmek olan insan bu.Kompozisyon ayarlar , odaklar , azıcık sanatsal olsun diye sağını solunu boş bırakır , National Geographic kapağı gibi kareler yakalar falan.Bunlar kötü diye söylemiyorum tabii ki.Ama bu bir özentiye doğru gidiyor ki bu hiç de hoş değil.

Arkadaşım , tamam sürekli çekmek istiyorsun da, yerdeki ezilip doğaya terkedilmiş kola tenekesini , arkası flu önü net çekince o bir sanat eseri olmuyo.Olmuyo işte , facebook'a koyuyosun bissürü böyle ''sürrealist'' fotoğraf
, bunu beğendi diye 30 kişi , bir sürü de yorum geliyor '' cnm çok güzel çekmşssin ya , baylddmmmmm:):):)'' diye.eee? Neyine bayıldın , mamak çöplüğü gibi fotoğraf albümü var adam da buna mı bayıldın?

Bir de grup açıyor kimi fotoğraf çeken arkadaşlar, ki fotoğraf çeken diyorum , başka bişey demem.İşte ne biliyim Zart Zurtoğlu PHOTOGRAPY adıyla grup açıyor , içine bi r sürü de resmini koyuyuor.(Photography! Vuhuu!) Bu işi ciddiyetle photography kelimesini doldurarak yapanları tenzih ediyorum ; lakin iki üç arkadaşını toplayıp da güneş vurdurarak , efendime söyleyeyim kübik,sürrealist,absürd,aristokr..neyse işte , üç beş resmini çekince , hiç de büyük bir mesleğe dönüşmüyor yaptığın şey.Efendim? Resim değil fotoğraf mı? Biliyorum , sen ordan illa ki atlarsın diye yazdım onu.

O resimlerin yanına da etiketini yapıştırdın mı tamamdır.'Bilmemme Photography'' Altına da iki üç özlü mısra yaz ki kompozisyonu tamamlasın.Sonra gelsin yorumlar.Zaten şu yorumları almak için facebook fotoğrafı çekimleri yapıyorsun sen , ciğerini bilirim.

Eşşek kadar kodak,canon olucak boynunda , 'zenit zenit' efektiyle yürüyeceksin.Böyle ara mahallelerde oynayan çocukların fotoğrafını çekeceksin turist gibi.Ama arka flu , ön net unutma! sonra da dediğim gibi photography yazacaksın kenarına falan.Bak ne güzel bir fotoğrafçı oldun.

''COK TATLI CIKMSSN CNM! :):):)''

Facebook'ta türeyen fotoğrafçılar , anlamışsınızdır sanırım , evet sizden hazzetmiyorum , RESİMlerinizden de.

6 yorum

Winds Of Doom dedi ki...

ama bende isterim ki öyle yarı flu yarı net bi fotom olsun,olmadı hiç.benim hiç bi makinaya milyarlar verebilecek ya da yurt dışından getirteilecek bi arkadaşım olmadı.anlıyor musun beni?-ne bu melankoli,hı??-ayrıca "çok güzel" değil,"çoqq qüsell".öperim cicim.

Maria Adelaide dedi ki...

baba yadigari külüstür Zenit'im olmasa ve elimde taşımasam üzerime alınacam len yazıyı. ha bir de olmayan PHOTOGRAPY grubuma insanları zorla 'gurban' etmiyorum.
aylavyu <3

ebruhu. dedi ki...

tespitin içindeki dokundurmayı aldım , güldüm , gülerken alkış tuttum. <3
ama üzerine alınacakmışcasına tutumuna üzüldüm , saçmalama ayten.

Daçe dedi ki...

valla bende de var öyle adamlar. "photography" adı altında yayınladığı eserleri de, o kadar havalı adamdan kendi sitesini beklersin, devianart'ta hep. hayır, arkadaşını soyup soğana çevirmiş onu çekmiş, ışıklar bilmemneler, sonra altına bi sürü yorum geliyo. yok yok hiç sevmiyorum öyle adamları. (benim de hevesim olmuştu gerçi bi ara)

ebruhu. dedi ki...

şy yazıyı facebookta paylaşasım var ama içinde arkadaşlarımın olduğu bi güruhu üzerime çekmekten tırsıyorum.sanatçı insan saldırgan çünkü.

Daçe dedi ki...

paylaş paylaş. bazen güzel oluyo sinirli insanları üzerine çekmek