yeni başlayanlar için uyku rehberi

Bu rehberde sizlere uykuyu mundar eden faktörlerden bi kuple sunacağım , öhhm :

*Max. sesle çalışan Analog Saat : Dijital saati , ısrarla reddeden bir bünyenin odasında rastlayabileceğimiz temel bileşendir bu.Akrebi yelkovanını kovalar , gündüzün x hızdaysa , yastığa başını koyduğun vakit hızı 1/x daha artırır ; böyle sistematik , ritmik deli bi ses dalgası yayılır odaya , sırf sen uyuyama diye ''tık! tık! tık!'' beynine çivi çakılıyormuş gibi.Tam uykuya dalacakken bu sese kulak vermek kötüdür.Zaten asıl çıldırtan bir kere kulak astın mı bir daha başka bir şeye yoğunlaşsan da o sesi duyacaksındır.Öyle bi lanet sestir o.Kalkıp pilini çıkarsan , odadan dışarı atsan , bozsan o ara uyku kaçar gider daha da gelmez.(Piyasada sessiz saat diye kandırıp satıyolar , saniye çıbığı akıp gidiyo kum saati gibi ama ondan da ses duymak mümkün.)
Televizyonu ninni sayıp beraberinde uyuyabilen , sinemada uyuyakalabilen , bilimum tekerlekli araçlar içinde uykuya dalabilen bir insanı , bu zıkkım ses nasıl çıldırtır , bu nasıl bi güç ki , ne ki bu?!

*Cama,balkona,karşı binanın çatısına tüneyen Kuş Güruhu : Özellikle sabahın köründe belirtilen noktalarda sözleşmiş gibi buluşup hep bir ağızdan öten bu kanatlılar , sabaha doğru yatmış , topu topu 2-3 saattir uykuda olan kişinin korkulu rüyası değil bizzat rüya böleni , sıçanı falandır.Güvercinse ''guuğğğğğuuvvv guuuvvvv!!'' gibi guruldanmalarla , serçeyse ''cikcikcik!'' ötücü başka bişeyse ''cakcakcak!'' , KARGAysa bildiğin pişkin kahkahalarla sabahlara renk katar.Bu kendini bilmezler seni uyandırana kadar konser verir , sen uyanıp bunların kafasına kola kapağı falan atacakken konser sona erer , sen de çok mutlu(!) uyanırsın.

*Apartmandaki Tadilat , Yoldaki Çalışma , Nakliyeci Ameleler : Şimdiii , akıl var mantık var , normal insanlar sabah saat 8gibi 9gibi uyanıyorlardır herhalde , böyle düşünürsek , böyle işler için o saatte işbaşı yapmanın kime ne yararı var be! Ne deliyosun o duvarı hasta ruhlu herif saat daha 9 değil , tavanı başıma yıktın haberin yok! Öğle vaktinden önce bu tip tadilatlar yasaklansın istirham ederim , bu nasıl bir beladır böyle? O uykudan suratı asık ağzında kiloyla küfür uyanmak çok mu iyi oluyo sanki.Nitekim , yoldaki asfalt çalışmaları , doğalgaz kazıları abik gubik işler...Şunları vakitsiz yapan belediye işçileri.Abicim , asılmasana o alete satisfaction klibi çekmiyoruz mahallece , sen asfaltı deliyosun sadece , biz de sana küfür ediyoruz, pek de gaza gelecek bi durum değil.((E hadi asfaltı falan döküyosun , metro inşaatına başlıyosun falan , onları yarım bırakmasana , bitir git , onu yapamıyo musun , bitmeyen tadilat,tamirat,inşaat doldurdunuz lan şehri , allah cezanı versin büyükşehir belediyesi.)) Bir de olmazsa olmaz hamal abiler amcalar var ki başlarım abisine amcasına ha.Höthöt oraya buraya çarpa çarpa bi ton ses çıkardıkları yetmediği gibi , bir de o apartman boşluğu ( Umut Sarıkaya'nın bahsettiği o serin apartman boşluğu)nda ''İbraaaam yardıma gel laaa!'' , '' Halim ağabeeeyy buzdolabı dönmüyor merdivenden!'' , '' Şükrüüüüeeee bitti mi laaağğğnn?!'' gibi gökdelen olsa ayağa kaldırabilecek ses gürültüsünü oluşturmaları , ve akabinde melekler gibi uyuyan insanı cinlendirmeleri.Az yavaş lan!

*Onunbununçucuğu SivriSİNEK : rraaaaiiiiiiddddd!!! Yok yaa! Böyle bir bela yok işte , yok , asıl çılgınlık budur.Sivrisi bilmem nesi farklı ama genel olarak sinek tabir ettiğimiz , pislikten doğan kanadından çıkan sesle (ki bu ses 'vız!' dır) , peygamber sabrını deler geçer yemin ederim.Uykudan uyandırılmak ne denli sinir bozucu olsa da , güzellikle uyanmak bir nebze kurtarır durumu.Sinek vızıltısı böyle değil.İnsanı sinir krzine sokabilitesi vardır.Öncebi gelir bi yoklar ne var ne yok diye,gitti sanar uyumaya devam edersin , sonra kulağının 10 cm menzilinde bi kaç tur daha atar bu haysiyetsiz , böyle vıızzvızzzvızzz kulağı kamaştırır,kaşındırır pislik hay allah belasını versin ya! Elinle,yastıkla falan kovuştursan da o yine gelir , ölmeyen sinektir bir de , kryptondan gelmedir.Bir de sivriyse kendileri , kan grubunu ayırt ettiğini düşünmüyorum , bayaa böyle ölüm orucundan çıkmış gibi saldırır kol bacak g.t göbek sokulmadık yer bırakmaz hayvan evladı , kaşındırır , o çıkardığı sese bir de ölesiye kaşıntı ekler , combo yapar finish him e getiriiiir uyandırır seni (surattan sokarsa brutality , koldan bacaktansa fatality , ağlatırsa bability) Ama uyanırsın.Sonrası malum...

*Israrla çalan , titreyen Telefon : Uyanmaya daha hevesi yokken bir insanı rahatsız edebilecek yine en pislik yol yordamdır bu.Telefon genelde bi yere bırakılır oda içinde ama bağımlılar vardır sevgilisi olanlar kucağında uyutur telefonu ki aşkı arayınca höyt diye salisesinde telefonu açabilsin hastamıdırnedir.Neyse bu telefon sesi açıksa sanki 1590+1 surround sistemden çalıyor gibi çalar , titreşimdeyse matkap gibi ses çıkarır yüzeyde.Ama çalar çalar çalar çalar...Susmaz bir türlü.Başta dersin ki açmayınca susar.Değil işte, olur mu , karşıdaki o kadar çıldırmıştır ki sesini duymak için açmasan da arar , o ararken duyduğu biiip sesi tatmin ediyor sanki it! Titreşimdeki telefon masadan falan düşer bir de titreye titreye o telefon kapanır ya da çalmaya devam eder. Neyse seni uyandırmayı başarır , sinirlice açarsın ki genelde alo falan denmez ''ne?!!!'' kullanılabilir , ''hıııııı?''' vardır tepkili tepkili , ya da açılıp beklenir , madem aradı o kadar beni yormasın konuşmaya başlasın gibi...Büyük olasılıkla bağırarak kapatır telefonu uykusuz kişi.Haklıdır.Arkadaş bir kere ararsın , baktın açılmıyor , o sonra görüp seni arar , ne bu delirmenin sebebi ne! Mesaj atarsın beni ara diye , zor mu bu.Bir de trip atarsın, kusura bakma amabi s.ktirgit.

*Münasebetsiz Komşu,Arkadaş,Eş Dost : Uyuduğun önemli değildir ki uyuyorsan saygı beklediğin de pek mühim değildir bunlar için.Kapıyı çalmadan dangır dungur içeri dalabilir , yatağı sallayabilir , böğrüne atlayabilir , kulağının dibinde kaaaalk diye bağırabilir , ordan burdan dürtebilir , heeer şeyi yapabilir. Dönersin yorganı çekersin yastığın altına girersin yumruk savurusun falan fayda etmez.Seve seve kalkacaksındır.Daha ileri lvl münasebetsizler akılları sıra şaka bile yaparlar , sözlü şaka da olabilir bu , ''deprem oluyo , yangın çıktı'' gibi yahut , suratına su falan dökebilir.Şerrrefsizevladı.İnsan ol insan! Samimiyet de bi yere kadar.Ayıp lan.(Yüksek sesle gülen,konuşan misafirler , siz de bu gruba dahilsiniz!!Yehu!!)

Çıldırmamak elde değil üstad , sen ne diyorsun?

1 yorum

Daçe dedi ki...

1. turuncu mouse'u çok sevdim.
2. geçen gün şunu duydum aile erbabında: "aa tabii, çay harareti alır, soğuk su hararet yapar." oha değil de nedir?
3. gecenin bi yarısı girdim ama sanırım oralarda yoksun, eğer olsaydın yeni yazı istiycektim. okurdum gece gece. bu ara kimse bişey yazmıyor.
4. yok eğer oralardaysan da bi karşı-yorumla haber vermeni dilerim.
5. neden bu yazıya yorum yapıyorum da salaklıklara yapmıyorum; meçhul.