şenlikli

What my parents think i do, what my friends think i do, what i really do temalı bir sonraki paylaşımınız inşallah hiç beğeni almaz da hırsınızdan çatlarsınız ekran başında. Bence tadında bırakmanız hayırlı olurdu.

mükemmel değil de nedir?

Bir de her kar yağdığında eşek kadar “tatil oldu yazıp bağlantılar paylaşıyorsunuz ya, Kandırdım.swf hani, Keman Doğulu falan. Keşke yapmasanız onu, çünkü bir kez güldük, hadi zorlasan ikinciye de ayıp olmasın diye gülümseriz, ama yeter. YETER!

Dün yine Ptt’deyim (mütemadiyen oradayım), deli sıra var yine, herkes çiftli gelmiş, herkesin yanında sevgilisi, kankası, ya da fakülteden tanıdığı çok samimi olunmamış arkadaşı var. Ptt sırası olması gerekenin iki katı kalabalık. Göz yanılması ve ardından psikolojik yıldırma çabaları. “Ooo bu sıra erimez” dedirten cinsten. Ama erir. Eriiiir, canını sıktığın şeye bak. Boşver şimdilik ukalayım tamam o zaman kafamıza göre takılalım. Neyse. Önümdeki çift iki buçuk dakikada bir öpüşüyor, İKİ DAKKA SAKİN OLUN YA! AYRIL! Neyse tamam dur. Ne diyecektim ben ya. (Burada bir dakikalık atalet süresi var) (Hatırladım) Arkamda iki adam var, koca koca adamlar, konuşuyorlar. Biri ötekine diyor ki, sen diyor biliyor musun diyor bu yeni TL sembolünün asıl amacı neydi? Öteki deli meraklı, kalp atışları hızlanıyor, diyor ki neydi? Ve yanıt şaşırtmıyor: Bu diyor sembolle yeni para basacaklar ya, amaç diyor Atatürk’ü paraların üzerinden kaldırmak. Ya hadi bi s… Güzel ülkemin güzel insanı, komplo teorileriyle yoğrulmuş bilincini yediğiminin ya. Ama daha beteri ötekinin verdiği cevap: Bari şu paralar biraz eskiseydi, şimdi yenisini basacaklar, bunlar kalkacak; boşa masraf. Ah be abim. Ah güzel abim benim. Geç önüme geç, bekleme çok, oksijen azalıyo burada, geç.

Yeni para sembolü içinden Tayyip, Fetullah ve gamalı haç çıkaranlar oldu. İlk üç bu, sen de farklı fikirlerim var diyorsan, yaratıcılığına güveniyorsan, üç tahminini yaz bir kağıda, ver rüzgara gitsin. İşiniz gücünüz yok mu olum sizin?

ANLADIK HASAN MEZARCI'NIN DA FIKRASI KOMİK DEĞİL!

Bunlar hep unutuldu tabi.

Tuzu kuru insan da ne iğrençmiş yalnız. Ne vurdumduymazmış, ne pislikmiş. Onun işi hallolduysa, başkasının işinin hallolması için kılını kıpırdatmayan; bana dokunmayan yılan bin yaşasıncı, ben ne uğraşıcam ya bananeci, rica etsen duymamış gibi yapan, irezil. Pis. Defol git lan buradan!

Hal böyle olunca kimseden bir iyilik isteyemez oluyorsun; bir miligramlık bir ricada bile bulunsan, o kadar küçük yani, “taş atıp da kolun mu yorulacak” ricası, karşı taraf o kadar çekilmez bir bakış atıyor ki sana, oflayıp pufluyor, istemeye istemeye kabul ediyor böyle, gözleri deviriyor falan. Hay Allah belasını versin, sanki evini arabasını satıp borç vermesini istedik ya. İnsanlar kendilerine çıkar sağlamayacakları bir taşın altına ellerini sokmuyorlar artık. Eğer kendilerine bir getirisi olmayacaksa, yahut getirisini elde etmişlerse çoktan, hiçbir şeye yanaşmıyorlar. Ama yine de, kendileri çok seviyorlar rica etmeyi. İyilik bekliyorlar sürekli. Hayır, ben misilleme yapacak da değilim, yapabileceğim bir şeyse amenna. Ama sonuçları istedikleri gibi olmadıysa, çabalarına saygısızlık etmekte bir engel de görmüyorlar. Siz de bir önceki arkadaşı takip edin, kapı koridorun sonunda.

Daha da bir şey istemeye çekinir olduk. End of the story.

Ha bu adam eğer ki Yeni Türkü’nün Derya’sı gibi bir adamsa; işler değişir. Çünkü öyle bir adama kızamazsın. Allah aşkına sen bu adama kızabilir misin, tipe bak ya. Acaba hayatında hiç kavga etmiş midir, hemen alttan alır çünkü, öyle de babacan.

!f film festivali hakkında da yazı yazacaktım; fakat üzerinden zaman geçince yine soğudum, canım istemedi. Sizin de çok umrunuzdaydı di mi. Şöyle söyleyeyim: Akıntıya Karşı’yı mutlaka izleyin. Gandu’yu nefret ettiğiniz birine izletin, ya da porno izlemek isterseniz bir bakabilirsiniz. Four Horsemen ise iktisadi bağlamda izlenmesi gereken bir film, başka bağlamda izlemek isteyen varsa gitmesin, Zaytgars Vikilik gazıyla gitmeyin mesela.

O zaman ben derse gitmeyeyim ya. Çay demledim, iç bi bardak. İç ya.


3 yorum

Must. dedi ki...

Kenarda 3-5 kuruşu olanlar ne yapacak? Yazık olmasın milletin parasına. Değiştiremeyeceklerse harcasınlar vakit geç olmadan! ((:

Yeni Türkü, TV programlarında yeni albüm şarkılarını da çalıyor. Ne gereksiz bi sound değişikliği gayreti, ne de "ne yaparsak dinletiriz" savrukluğu.. 10 numara adamlar. Şarkının en başında "aha Yeni Türkü" diyorsun. "İmkansız" mesela.

Daçe dedi ki...

if'e ben de gittim ve girdiğim iki film de içler acısıydı. kısmfet :/

model xl'a gönderilen gönderme de gözlerden kaçmayıp gülümsetti :)

butterfly isimli fifa 98 soundtrack'imiz neşelendirdi, umutlandırdı; öte yandan türk lirasının yeni simgesindeki gamalı haç yeniden hatırlandı, bu komplo teorisine kısmen katılındı.

sevgilerimle :)

ebruhu. dedi ki...

Bu "ne yaparsak dinletiriz" savrukluğuna katılıyorum, her grubun istisnasız kapıldığı bir savrukluk bu. Tabii ki bu gücü de yine dinleyici veriyor, o da ayrı konu. Yeni Türkü'nün Bana Bir Masal Anlat Baba dönemlerini bilirim bir tek, yenilerden pek dinleme fırsatım olmadı.(:

Daçe dı konşunun gözünden de hiçbir şey kaçmasın. Bir sonraki yazıya da zengin içerik gömücem, hati bakalım!

Sevgiler bizden. (: