Sahlep

NABERYA?!

Var ya, çok kahırlı bir süreçten sonra temayı değiştirdim sonunda. "Lan!" dedim, "ne var?!" dedim, "yemişim hazır şablonunu, oturur kodumu yazarım" dedim. Yazdım çizdim, ortaya çıkan bu oldu. Gerçi pek istediğim gibi olmadı; ama hata veren programlar ve bloggerdan ötürü, malzeme bu. Çok bela okudum, orası ayrı. Hardal'ı da blogumun yeni yüzü olarak ortaya çıkardım. Kapak kedisi kendisi.


Neyse dur şimdi, lafa tutma beni.


"Sevilmediğini düşünüyorsan belki de bir yerlerde bir yanlış yapıy..." Ya bırak! Öyle hissediyorsan öyledir belki de. Kabullenmek istemeyiş neden, ya da illa ki bir kulp bulup takma ihtiyacı neden? Sevilmediğini hissediyorsan, sevilmiyorsundur belki de sadece. Bu işin şartı şurtu yok ki.


"Gergin kalamar: masadakilerin nezaketen birbirine bıraktığı son kalamar. Ömrü gergin patateslere göre daha kısadır." -Fırat Budacı. Nezaket101 için detaylandırmak mümkün. Bizim evde de domatesin çektiği kahrı başka bir şey çekmemiştir herhalde. O son bir tane domates kalır sürekli. Kimse ilişmez, herkes birbirine bırakmıştır. Annem de her seferinde "siz küçükken domatesin suyunu içmek için kavga ederdiniz abinle, her sabah aynı tantana, kahvaltıyı mundar ederdiniz..." diye anlatmaya başlar. Her seferinde! Artık suyunu bıraktım, domatesi bile fazla geliyor. Senelerdir yemek masası kurup beraberce yemek de yemiyoruz. Misafirden misafire.

Az önce televizyonda Avea'nın yeni reklamına rastladım. Reklamda şu Erdem Yener yani Fasülye, sarı bir 4x4'le çıkageliyor, "bak" diyor "ne şahane di mi, dört çeker!" Yanındaki arkadaşı da diyor ki "çok yakar abi o." Hani şu Sertap Erener'li Turkcell reklamı var ya, "dört çeker" sloganlı, ona laf atıyorlar. Zaten izlediğim kadarıyla bu konsept Avea reklamlarının tümü, diğer operatörleri, özellikle de Turkcell'i hedef alıyor, yermeye çalışıyor, üzerine oynuyor. Asıl sorun burada Avea mı Turkcell mi? şeklinde partizanlık yapılması değil, asıl sorun rakip bir firmaya dair oluşan algı. Birilerinin sırtında yükselmek denir buna, rakip üzerinden oynamak ya da. Yüzyıllardır var olan bir iktidar-muhalefet ilişkisi. Son derece politik ve son derece çiğ. Eğer ki sen üç büyük operatör arasında ismini söyletebiliyorsan, senin artık bu tarz basit oyunlara neden ihtiyacın olsun ki? Sen yine yeniliklerini yap, tüketiciye sun, sunduğun hizmeti güzelce tanıt, cazip kılmaya çabala. Ne bileyim akılda kalıcı reklam jingleları üret, insanları çekebilecek kampanyalara ağırlık ver... Ama sen koskoca firma kalk, çocuk gibi ona buna laf yetiştirme çabalarına gir. Oldu mu? Olmadı.

Aynı şeyi Kılıçdaroğlu'nda da gördük. Bir ara sürekli Melih Gökçek'le Arena programında karşı karşıya çıkıyorlardı. Elinde sürekli bir dosya. "Sizi mahvederim!" dosyası. Sonra gördük ki bu ülkede muhalefet, karşıt fikirler üretmekten çıkmış, sadece iktidarın açıklarını yakalamaya, suçlamaya, burun kıvırmaya dair bir şey olmuş. Elbette ki bunlar olacak, "iktidar-muhalefet elele!" kampanyası yapmıyoruz burada, ama dozunda olmalı. Haydi ben ikna oldum diyelim, çok güzel yakalamışsınız açıklarını, hakkında iddia edilen suçlamalara da katılıyorum. Peki sonra? İktidardan soğudum, tamam. Eee? Sana nasıl ısınacağım peki? senin icraatların neler? Yürüttüğün kampanyalar neler? Projelerin, gerçekleştirebildiğin vaatlerin, topluma dair çalışmaların? Yok mu? Eee atıp tutuyordun senelerdir, madem alternatifini üretmeyecektin, ne demeye sallıyordun sağa sola?

Nitelikten çok niceliğe değer verilen bir çağda yaşıyoruz. Ne demişler, "don't hate the player, hate the game."

Size şöyle güzelinden bir "hoşgeldim" şeysi hediye edeyim:

4 yorum

Lütfücüğüm dedi ki...

"Parasının Üstünü Alamayan Var mı?" bağlantısı kıromda dışlanmış gibi.. i.explorer da gayet güzel. mozilla yı ben dışladım bilgisayara kurmadım. orada nasıldır bilmiyorum. ama tema güzel olmuş.

reklam konusuna gelince, sonuçta içinde bulundukları piyasa bunu gerektiriyor. bu şekilde hoş değil tabii. olmuyor. katılıyorum.

o değil de kedi çok asil duruyor.

ebruhu. dedi ki...

E posta şeysi o, düzeltmeye çalışayım onu. Geri bildirim için teşekkür. (:

Kedi öyle ya, "benim sizle işim olmaz" modunda dolanıyor evde bütün gün. Keyfi beyde yok.

Daçe dedi ki...

vayanassını bir gün burda da kedi fotoğrafı göreceğimi hiç düşünmemiştim. yalnız sevimliymiş, tema sonunda oturmuştur diye umuyorum :)

ebruhu. dedi ki...

Ben de öyle umuyorum, bir yerden patlak verecek diye aklım çıkıyor. (: