sitemik.

"Dahilik %1 ilham,%99 çalışmanın eseridir."-Edison (Harper's Monthly, Eylül 1932)

"Zeki ama çalışmıyor, çalışsa yapar." -Random anne (Mutfak, Final haftası)

  • Geçen gün otobüste bi' arkadaşımla karşılaştım; sadece otobüste, orda burda karşılaşarak görüşebildiğim bi arkadaşımla. Hani her karşılaşmada "bi ara görüşelim ya!" sözlerinin havada uçuştuğu arkadaşlardan. Evet onlar bi' kategori. Onlar da öyle, hiç beklenmeyen anlarda pop-up pencere gibi dahil oluveriyolar 3-5 dakikalığına. Evet, işte artık karşılaştığımıza çok şaşırmadığımızı da belli eden surat ifadelerimizle, oturduk, uzun bi yol neler konuşacağımızı düşünmeye başladık. Kaydadeğer bişeyler olsa iyi olurdu, nitekim ikimiz de düğüm düğüm olmuş kulaklıklarımızı takmış, yolculuğa hazırlanmıştık. Neyse işte bu bi heyecanla döndü, kıpırdandı bi sırıttı, "Valla" dedi "Celtics'de Lakers'a ne yenildi" dedi, "Lakers yeaaa, belliydi zaten" dedi, "Kobe adamım yaa" falan dedi. Böyle maçı izlemiş de değerlendirmiş insan havasında değil de Ömer Üründül havasında bıdı bıdı yorumlar yaptı, bloklar arası bağlantıdan bahsetti falan ama ben fenalaşmışım o sıra. Sırf da ben bozulayım diye böyle aşağılanayım diye devam etti. "Celtics de takım mı be" dedi ve ekledi "ehhhehhe" Gerizekalı! Aman ne üzüldüm. Bak şimdi, sen diyene kadar ben de Boston'ı bibok sanmışım be. Hayır konu hakkında hiç bi bilgisi yok, gelmiş hem yenentakımıtutarımcılık yapıyo, bi de üstüne Celtics gibi şampiyonluk rekorunu elinde tutan, tecrübeli bi takımı yerdenyere vuruyo. Bunu da hiçbir şey takip etmeden, sadece ekşisözlükten okuduklarıyla yapıyo. Utanmıyo da bir de. "Yaa öyle oldu" diyorum ayıp olmasın diye. Gidip de "Arjantinden bi cacık olmaz, Messi de futbolcu mu be" "Nası ko'du Almanya?!" demiyorum. Demem de. Özel bi profesyonellik gerektirmese de bi konuda konuşacaksan iki dirhem bilgin olsun. Bi' laf ediyorsan mantık çerçevesinde derinliğini gösterebilmelisin. "İspanya da takım mı be" diyosan 1-takım nedir, özellikleri nelerdir örnek vererek açıklayınız. Ortaokulda Kobe'nin zoom air'larını giydiğin için onu kral yapmamalısın belki de. Ya da bence bi daha karşılaşmasak. Pis. Viva Espana! Kabız ya.

Linki görmek için lütfen üye olunuz. Olur. Allah da cezanızı versin. (Link kırık kardeş.)

  • Bu dillere pelesenk olmuş muhabbetlerden siz de sıkılmadınız mı artık? Bilmem ne ne arar la bilmem nerde varyasyonlarından? Bütüüün zamanını "artiz ne arar la bazarda" geyiğinin alternatiflerini bulup ona buna anlatırken deliler gibi gülmeye harcayan insanlardan? Yetmedi mi ya, güldük bitti ama tadını kaçırdınız iyice. Ya da apaçi geyikleri. Her güne bir zort saçmalıkları. Ya da inci sözlük replikleri. İki kitap okuyun da sınırlı sayıda kelime dağarcığınızı geliştirin artık. "Yaralı stayla ne arar la internette, adam haklı beyler, +1, özet geç piç, apaçiii!" Kurabildiği tek cümle bu mesela. İnternetin deforme ettiği düzgün yazım da cabası. Bokunu çıkarmasalar iyiydi aslında.

  • "Hiç arayıp sormuyosun" derken kendiyle müthiş gurur duyan bi arkadaş, hiç arayıp sormuyorsa, e orda bi sorun var demek ki. "Sesini unuttum yani." Aramadığındandır belki? Belki de sadece Gnctrkcll şifresi istemek için mesaj attığındandır. Bi de bunun diğer versiyonu var isterseniz depodan bi bakayım. "Ya telefonun rehberi şey oldu da, bütün numaralar gidince öyle şey oldu işte, versene numaranı yeaa." Al.


Anangil nabıyo? İyi, selam söyle. Hati!

3 yorum

Göksel dedi ki...

Edison güzel dememiş bence. bazı insan bileşeni var 95% odun 5% cotton mesela. delay var adamda böyle laglı düşünüyo. kapasite önemli olay.

misal:
Linki görmek için lütfen üye olunuz.

l b dedi ki...

gel benimle arkadaş ol, döverim bunları.
ve random anne rocks.

ebruhu. dedi ki...

Çok güldüm lan, böyle eliyle yokluyo falan "hmm bunun yeri iyi ama." diye. :D KARDEŞ LINK AÇILMIYO TŞK!

Larien, olurum. Hazırlan, the magical mystery tour is coming to take you away.