hot tamale hot hot.

  • Senelerdir kullanılıp randıman alınamayan, ama her sene de inadına yeniden alınan yegane şey :Güneş kremi. Saçmalama, koruduğu falan yok. Kiminle konuşsam (ki bu konuda röportaj yaparım her sene) "sürüyoruz ama yanıyoruz da." "bunun faktörü mühim değil, yakıyor arkadaş." "sürsem de bronzum sürmesem de." şeklinde yanıtlar alırım hep. Standart sapmalar olur arada, bilimsel. Neyse. Ayıptır söylemesi biz bugün arkadaşlarla havuza gittik. Bu yüzden, yazının buradan sonrası biraz ıslak olacak.
  • O kadar ince eleyip sık dokuduk ki seçerken, güzel olsun uygun olsun temiz olsun gak olsun guk olsun diye(ki afedersin buldun da şeyini arıyosun derler buna) bi uğraştık, sonra bula bula en ufak havuzlu, en duşsuz, en de sapa olanını bulmuşuz. Ağızlardan düşmeyen "apaçiler" altın günü yapıyor sandık bir ara. Öyle böyle değildi çünkü, fabrika çıkış, sakallar şekilli, saçlar belli bi şekilde sabit, her yerlerinde ejder dövmeleri, parmak arası terlik bi de bıkmak usanmak bilmeyen bakışları. Neyse o da insandır dedik. Böyle karar kıldık yani, günah. Sonra baktık güneşli, dedik ki neden güneş kremi sürmüyoruz birbirimize. Bir şevkle ver ettik güneş kreminiomza sırta, hayın şemsiyelerin altında bir müddet bekledik ki emsin. Sonra havuza. Detaylar mühim değil, aslolan güneş kremi zırvalığı. Allahın cezaları ya!
  • Eve bir geldim ki annem elindekileri yere düşürüyordu şaşkınlıktan. "Sen evden çıkarken beyazdın? kimsinlansen" tepkileri vermeye başladı ki aynada kendimi görünce hafif bi tırsmadım değil. Tövbebismillah. Çünkü arka'şlar in cin konuştular bütün akşam. Aksakallı terlikli dedeler, paralel evrenler falan, aynada farklı suretler görm...lan? Demeye kalmadı ben olduğum yere kalakaldım. Slip mayo destekleyenler derneği gibi ben de kendi derneğim olan " bronzlaşmaya hayır! yaşasın beyaz ten! "şimdilik bi üyeyim, ilerde de bakalım.. Neyse işte bi baktım aynaya, tövbeestağfurullah bişey olmuş, böyle sağ kolum ferrari kırmızısı, böyle nikelajlı falan. Sol kol daha mülayim yanmış, arabada oldu tabi o. Surata beş kat fazla ilgi gösterdiğim halde yaramaz çocuklar gibi burun üstü ve yanaklar kıpkırmızı. Yani beyaz gittim kırmızı döndüm ben, beyazların içine kırmızı çorap karışmış gibi oldum, alt üst oldu bünye. Eee, dernek? Dernek tabi, dernek mi kalır lan, renge bak ya. Püh.

Bi de utanmaz gibi, terbiyesiz gibi çarptı. Güneş çarptı. Lan yakıyosun bari çarpma, hadi çarpacaksan bari doğru düzgün yak. Baba akü yok?!

  • Kısacası, faktörünüz batsın. Güneş sonrası losyonu uzatıyo bi de hala, çekşunuburnumdan! İndirimine başlarım, çalıcaksın yoğurdu suratına, rehabilitasyon neymiş görüceksin, hey gidi. 50 faktörmüş. Faktör git lan!

2 yorum

Daçe dedi ki...

bence artık şu üstteki dört link olmamalı. yerlerine daha eğlencelik daha amaçlı şeyler konulmalı. niye bu kadar ciddi yazdım bilmiyorum. gereğinin yapılmasını rica ederim.

ebruhu. dedi ki...

aynı şeyi düşünüyordum uzun süredir de üşendim. roger.