alacakaranlık kuşağı.

Ne konuştunuz denildiği zaman "havadan sudan" denir ya, son günlerde kelimenin gerçek anlamıyla sadece havadan konuştuğumuzu farkettim. Neden acaba? Gece serin oluyo diyen dinleyicilerimiz için gelsin. Burda gece 30 derece. Çıldırdık. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin su faturası, elektrik faturası çok gelsin diye kurdukları bi komplo bu bence. Hmm.


İsmini okuduklarım teneffüste müdür beyin odasına gitsin.

  • "2 saat ders yapıp 5 dakika ara veren yaz okulu hocası. Sonra bi 2 daha. Sonra bi ölmeler bişeyler."

  • "Yazın sıcağında hava yapıcam diye siyah bereyle gelen çok rakçı çocuk. Beyin bedava. Kaynamış."

  • "Soğuk vurur oğluum" diyip otobüsün klimasını kapattıran teyze. Lan gelmişiz kaçıncı yüzyıla, klimalı otobüse denk gelmişiz, hala diyo ki klimayı kapat diyo arkadan.

  • "Otobüste dolmuşta camın önüne bilerek ve isteyerek oturup onu "çaaat" diye kapatan yaşlı bünye. Hürmet de bi yere kadar ama. Boynu tutuluyomuş. Tek hayat gayesi toplu taşıma araçlarında camları kapattırmak."

  • "Bilmem kaç yüz derece olmuş kalabalıktan, nefesten, hala "arkadaşlar son bi adım daha, hadi, bi g.tlük yer açın hocam." diyerek dolmuşun kapısına tecavüz eden adam. YABİGİT! Sonrakine bin! Hastalıklı! İçerde salatalık turşusu olmuşuz, hala diretiyo bi de. Pis."

  • "Para üstü 50 kr altında olunca verilmediğini düşünen zengin büfecisi. Paranın üstüne sakız şeker alıver diyen çakal bakkal. Eldivenli eliyle torbayı tutup eldivensiz eliyle ekmeği elleyen dengesiz fırıncı. 10 kuruş eksik çıkınca "tamam önemli değil." yerine "sonra getirirsiniz" diyen samimiyetsiz esnaf."

  • "Kumuna tükürdüğümün kedisi."

  • "Alt kat komşusunun torunu. Nam-ı diğer veledizina. Tövbe tövbe."

Evet, doğruca müdür beyin odasına. Gömleğini sok içine! Saça bak saça!...

Çıldırdım ben. Can sıkıntısı ve sıcak birleşince, ne yapsam ne yapsam dedim ve gecenin 2 buçuğunda kalktım zeytinyağlı yaprak dolması sardım. Ben evet. Maharet işte. Normal insan işi mi şu saatte. Eğer bi kadın bu saatte yaprak sarıyosa biliniz ki ya yarına misafiri vardır, ya da aşeriyordur. Ama benim durumum biraz mental. Biraz. Bulaşık falan yıkadım bir sürü de, annem gürültüye uyanıp, anlam veremeden kaçtı. "dolma yin mi?"

Let the game begin then. Daemon tools kullandıranlar utansın. Bu da Gökçek'in bi komplosu bencö.

5 yorum

Yasin dedi ki...

başka bakış açısı
bence yağan yağmurlar normal değil sıcaklk normal.
Gökçeğin ankaranın her tarafına dizdiği göller yüzünden artık kurak ve sıcak bir yazımız yok sevinmeli miyiz bilemiyorum?,
Lebron bile miamiye gitti biz lanet ankaranın lanet yaz okulundayız...

ebruhu. dedi ki...

Dwade ve Bosh'la daha hayvani bi' Heat geliyor diyor ve bültenimize Lebron'un Miami deki çiçekli şortuyla görüntülerini ekrana getiriyoruz.

ebruhu. dedi ki...

Onu da Gökçek gönderdi diyolar ama...

Daçe dedi ki...

sana bişiy söyliyim mi... mük-kem-mel bi yazı olmuş. baştan sonra. hatta bildiğin en son cümle bitene kadar. oha. ahahah. süper nan:D

ebruhu. dedi ki...

oha çok çok teşekkür ederim! bi sevinmeler, gaza gelmeler bişeyler. :D sağol varol konşu!