olm maçı izledin mi dün?


  • Beklentiler ne derece yüksekse, karşılaşılan durum da o denli eksik tartılır insanın gözünde. Hal böyle olunca sabaha karşı 3'te heyecanla beklenen all-star karşılaşmasının yapılacağı stad(yum) için de umduğumu bulamayacağımı düşünüyordum. Ama sadece benim değil bütün izleyenlerin ağzı açık kalmıştır herhalde, ben böyle bir şey görmedim arkadaş. Bu nasıl bi.. bu n.. nası biş.. Tarifi yok. Ultra süper büyük bir stad, tam 108,713 kişi bir all-star karşılaşmasını izlemek için orada. Salona geriden bir kamera gösterildiğinde ''çüş! hayvanat bahçesi!'' diye geçirdim içimden. Sadece büyüklüğüyle Guinness rekorlar tarihine geçtiği gibi, oyuncuların ve sahne alan Usher, Alicia Keys ve Shakira gibi isimlerin de şovuna sahiplik eden, portatif(!) bir sahne yapılmış, yıldız şeklinde, asansörlü, teknolojik bi sahne. Usher'ın çıkıp şarkı söylemesinden sonra, Space Jam'den sonra beğendiğim ilk oyuncu sunuşu yapıldı. Önce yedekler ve oynayamayanlar anons edildi.Chris Paul, Brandon Roy, Allen Iverson forma giyemeyeceği için, Shaq olmadığı için üzülmüş olsam da o anki coşkuyla üzülmeye devam edemedim. Kobe'nin olmaması da kötü oldu ki dengeleri değiştirebilirdi, hatta büyük ihtimalle batı kazanırdı diyebilirim. Anons yapıldığında sadece peace işareti yaptı, böyle mülayim bi surat ifadesiyle. Zaten Kobe batıda arkadaşları ''aldım verdim'' yaparken sona kalıp karşı takıma geçmek zorunda kalan çocuklar gibi, bi de oynayamayınca içim buruldu. Ama yine de...

  • Doğu konferansı mükemmel bir şekilde çıktı sahneye. O nasıl bir çılgınlık öyle, her biri müthiş bi gazla, böyle burnuhavadalığın sempatik dans figürleriyle buluştuğu bi havada çıktılar, birbirine kenetlenmiş, yüksek moralli, başarılı 5 adamın bu gece inanılmaz işler yapacağını gösterir gibiydi. Tamam bu kadar yeter.

  • Sahada da çok saçma gösteriler yapıldı, ödül mü almış neymiş bi kadın milli marş söyledi arkada tüfengli adamlar bilmem neler. Teksas bilindiği gibi milliyetçiliğin tavan yaptığı memlekettir de böylesine dışa vurum... Tamam kovboysunuz anladık lan! Bütün temayı bunun üzerine kurmuşunuz, bizde olsa biz de abartırız, o kesin. Osmanlı motifleri falan. Ama trt western kuşağından fırlama bi tema da az abartılı olmuş koçum.

Eveet, ilk beşleme şu şekildeydi:
Doğu : Johnson- Wade- James- Garnett- Howard (afedersin ama havada karada yeriz)
Batı: Nash- Anthony- A'mare- Dirk- Duncan

  • Benzetmeler. Çok pis benzetirim. Öyle böyle değil.
    Bir kere bu Chris Bosh ölümüne Snoop Dogg'tur. Öyledir. Bak
    Stan van Gundy mahallenin bakkalı değil de nedir? Tonton, al yanaklı, bıyıklı, oturuşu falan. Birebir. En sempatik de koçtur nitekim.
    Haydi Nowitzki'ye giydirelim. Hidayete benziyo lan bu. Konuşmadaki o küçükken havale geçirmişlik falan.
    Chris Paul'e de Chris Rock diyerek herkesi kanser ediyorum. Ama ona benzemiyor tabii. Benim gözümde o şopardır, darbuka çalandır o. Darılmaca gücenmece yok, oyununa laf etmem.
    Derrick Rose ' da bildiğin şam şeytanıdır. bildiğin heh.

  • Oyuna başlarken göze çarpan tek şey tipik doğu hatasıydı. Totolar up in the air. All Star'a kaç kez katıldıysan, jerseyinin arkasında o kadar yıldızın var, ondan feyz alarak olsa gerek. Lebron yine ele pudra,pudra havaya şovunu yaptı. Ben bu adamdan tiksinmeyeyim de kimden tiksineyim. Neyse tötü kalkıklık nedeniyle batı bayağı önde başladı, biz de onlara yetişelim diye misilleme 3'lükler potayı bulmadı vs.

  • Steve Nash kendine nasıl bi güveniyosa 4 tane izbandut gibi herifin arasından sayı göndermeye devam etti. Bu arada maçın terleyeni : KG. Sakin ol lan.Püh.

  • Billupps maçta 3'lükleri sıralarken, akıllara RayAllen'ı getirdi şüphesiz. 2008'teki haliyle özdeşleştirdim ben de.

  • 2. çeyrekte parlayan Deron Williams oldu, sahaboyu koşup smaç çaktı, gelen asistleri smaçsız bırakmadı.Asist demişken, asist üzerine ihtisas yapmış, RajonRondo'da Dwade'le maç öncesi anlaşmış mıdır nedir, adamı sayı delisi yaptı, vay maşallah dedirtti efenim.

  • Kendini ekranda görüp çıldıran seyirciler de küfür ettirdi, yine gözlükleriyle gelen seyirciler için Çarşı'dan geliyor: gözlüğünüze sokayım.

  • David Lee ve Chris Bosh'un çiğ mavi ayakkabıları da başka bir tezahürat konusu. Sponsor olsa bile insan formaya daha uyacak bi renk seçer, lacivertin altına daha güzel bi renk seçelim diye düşünür. yuh.

  • Tnt'nin inside the trax bölümlerinde oyuncuların oyun esnasında, benchte konuşmalarını netçe duymamızı sağladı, kısmen aksaklıklar olsa da. Oyuncuların yakasına mikrofon yerleştirilmiş, hödödödö şeklinde anıran basketçi azmanlar bazen de tebessüme yol açtılar.

  • LEbron azmanı steroid kullanıyor mu lan acaba? Hayvan kendini slamdunk'ta sandı, böylesine enerji böylesine hırs kimsede yok. Chris Bosh'un asistiyle de belki günün smacı denilebilecek smaca imza attı. Böyle dediğime bakmayın, her smaçtan sonra aha günün smacı bu işte dedim. Kendimibilmezim ben.

  • Eveet, ilk yarı sonunda Melo (afedersin ama muhabbet tellalı gibi bıyık bırakmışın,olmuş mu) 17 sayıyla üstünlük sağlasa da , Doğu'da double yapan isimler çoğunluktaydı, 7 sayı ile üstünlük doğudaydı. Kobe olsa ezilirdik lan diyenler oldu. kısfmet.

Shakira, Alicia Keys falan sahne aldı. Ha pardon, Alicia Keys ve kalçaları. Hıhı.

  • Yine maçın smacı dediklerimden; Dwade'in asisti ve o kol boyuyla sadece Dwight'ın alıp basabileceği bir smaç(3. çeyrekte) Atletizmin körüklendiği an. Bu sırada Tim Duncan eziliyordu ki son anda eğildi, çok güldüm çok. Nash'de ''bırakın abi atsın, bi ellemeyin de atsın'' denilen çocuk gibiydi. ayıp be.

Bu çeyrek müthiş alley-oop ların çeyreğiydi. MAvs maniacs dans grubunun göbekli abileri de çeyreğe tat kattı. tat. öeh.

  • Ve fakat Pau Gasol'un pasif kalması? Sezon içi maçlarda Kobe-Gasol ataklarına, müthiş top çalmalarına alışmış biri olarak fiyat-performans adına puanım 3. İlk dakikalara iyi başlayan batı, üçüncü çeyrekte alley-oop ve smaçlarla daha çok şova dönüşen müsabakada moral bozukluğu ve tempo düşüklüğü yaşadı. Ara açılmaya başladı, konsantrasyon da düştü, top kaçırmalar arttı vs. İşte yine bir hücum esnasında Gasol'ün elinden topunun çalınması, gasol sıçmaya başladı cümlesini yineletti.

  • Son çeyrekte fark kapanır gibi oldu, Billupps'ın üçlükleriyle batı doğuyu yakaladı, 12 saniye kala bilupps ın atacağı bir üçlük her şeyi tepetaklak edebilirdi, Deron Williams'ın son dakika faulu ''naptı lan o?!'' şaşkınlığıyla 139-139 kalan 7.7 saniye nefesler tutuldu. Dwade ve Nowitzki mücadelesi sonrası hücuma giren batı, son saniye carmAlo nun ütopik atışıyla kaybetti ve 141-139 skoruyla doğu konferansı kazandı.

MVP'de beklendiği gibi Dwayne Wade seçildi.

Biz 37 ekrandan seyrederken oradakilerin 278630674890 ekran saha plazmasından maçı takip etmeleri sonucu edilen beddualar da guinnesse adaydı bence. Gerek gösterileriyle gerek maçıyla smaç yarışmasını telafi eden bi all-star oldu bu seneki. Pizza-kola-arkadaş üçlemesiyle izleyemesem de doğunun kazanması yetti bana, heheyt. H.o.r.s.e' u da tekrarını izledim aslanım Rondo iyiydin iyii koçum benim.

Dün gece Okc-Dal maçını izlerken uyuyakalmışım, ama şunu gördüğümü hatırlıyorum. OKC Nash'i alabilirmiş, bir de bi kaç isim daha. Nash phx'i bırakır mı bilmem ama ne biliyim bence gitmesin. Sinirleniyorum böyle durumlara. Mesela Shaq Phx'e gittiğinde üzülmüştüm, sonra Cavs'a gitti falan. Sanki Arda etimesgut şekerspor'a gitmiş gibi Nihat ÇaykurRize'ye gitmiş gibi üzülüyorum. Olmasın böyle şeyler.

Nisan'daki Playoff'lara kadar tutar bu haftasonu bizi, hati!

3 yorum

stickman dedi ki...

Chris Bosh'ı gördüğüm an bi Snoop Doggy Dog çığlığı atarım her zaman :D

sana benim blogdan bi kaç yazı linki vereyim bak seveceksin kesin :) bak linkli filan hazırladım senin için :)

Kaan Kural kankam olsun!

hoşçakalın - hoşçakalın

Bilmiyorum katılacak mısın Kaan?

stan van gundy kankam olsun

Kaan ve Devler neden olmasın?

bi ara birebir bi maç çevirelim senle. pizza-kola maç izlemesine :)

stickman dedi ki...

senden geçen günkü cle-orl maçı için bi yazı bekliyodum ama sanırım izleyemedin maçı. suskunları oynuyosun Eternal :p

ebruhu. dedi ki...

bi' sürü maç oldu bu aralar, kimini izledim kimini yarım bıraktım yazıyı bırak yorum yapacak teknolojik güce sahip değildim; bilgisayar çöktü azıcık da :D

ama geliyo geliyo dur, otobüs maceralarımla, cam kenarı amcalarıyla, migros poşetli teyzelerle geliyo yeni kayıt :D