günübirlik tivi

Çok televizyon izlemem; ama izlesem n'olurdu, dün tam anlamıyla buna şahit oldum. Salak gibi oldum, kendimden geçtim. İçim geçmiş sonra da. Bir de şımarık gibi, böyle görgüsüz gibi bi' gözüm televizyonda, bi' gözüm internette.

  • Kelime Oyunu var Bloomberg HT'de (Kanal 1 idi esasen ama ülkecek finans işlerine o kadar düşkünüz ki bi Bloomberg'de bize nasip oldu.) Müptelasıyım ben, o konuk ''harf lütfen'' dedikçe, ''bi' harf daha aliyim'' dedikçe, nasıl da sinirleniyorum, nasıl da bilemiyor o 6 harfi de çıkmış 7 harfli kelimeyi, e çüş! cahil,karacahil! Koskoca amcasın, saçların ağarmış, boş zamanlarında bulmaca çözüyosun diye sokmuşlar seni o yarışmaya da bi '' müptela'' kelimesini bilemedin ya, ben sana hiç bi' şey demiyorum,haftaya ordayım amca, kapışalım.

  • Çok dizi var ya. Öyle böyle değil. Televizyon kanalları artık saçmalamaya başlamış, aynı formatı döndürüp döndürüp her sezon ekrana koyma çabası neden, onu anlamadım. Adını değiştirince, anlamıyoruz sanıyolar demek ki. Her yazarın da romanından uyarlama yapılmasın rica edicem, midem bulandı artık. Hele bu Ay Yapım'ın bayık dizi müzikleri..Sizin yüzünüzden otobüste dolmuşta bile kurtulamadım telefon zili yapmış adam Yaprak Dökümü'nü. Koskoca adam. Amca yine.

  • Geleneksel online Disko-Medya Kralı izlemeceleri -with ddoğancıoğlu- yani her hafta sonu bir yandan izleyip, bir yandan da msn'de ''ahaha ne dedi lan'' ''tipe bak olm ne giymiş, oha napıyo'' gibi anlık güncellemelerle beraber izliyormuş gibi hissetm...off cümleyi bitiremedim. Öyle işte. Bu hafta, yani dün, Boston Celtics- LA Lakers maçıyla çakıştı ki, ağırlık maçta olmak üzere bir ona bir ona geçiş yapmaktan beynim aktı kulaklardan. Maç dedin miydi, küçük bi değerlendirme yapmadan da olmaz;

  • Maçı açtığımda Lakers öndeydi, ilk çeyrekti sanırım. Gasol, Fisher sahadayken, Celtics yedeklerle oynadı RajonRondo'yla öne geçirdi takımı. Aslan Rondo, dedim ama ben, finallerde dedim, KG,Pierce,Allen yanında 4 üncü isimdir dedim. Ama çok çakal arkadaş, böyle ufak tefek, böyle bi her sayının ardından bi basket faul, ordan bi sayı daha. tötü yere yakından korkucan.(yakın evet 1,85) Bir de Celtics yedeği kadar çirkef oyuncu yokmuş onu gördüm ben. Bi Mango'da alışveriş yapan kız bi' de Celtics yedeği kadar çirkefi yok. Gasol'e dalaşa dalaşa bi hal olmalar, çizgiden çevirdiği topu rakibin beline beline atmalar. HAYVANHERİF! Neyse Celtics önde götürüyordu maçı, Allengiller 3lüklerle şenlendirdiler, Glen Davis hayvanı girdi, havayı değiştirdi bi. Sonra Kobe girdi oyuna, sadece 1 sayıydı Celtics'e gereken, ama gitti fantezi olsun bizim olsuncu, 3lük denemesi yaptı öyle kritik dakikada. 89-90 LAL maçı aldı. Lanet olsun sizin gibi insanlara be. Doc River'ın soyunma odasında çektiği sıra dayağı için nba.com (cetvelle böyle, çat çat!) Demirören yeniden seçilmiş, Delgado'nun sözleşmesi de yabancı kontenjanına takılıp askıya alınmış. Şimdilik bu kadar, Şansal?

  • Müzik kanalları da uyanık mı ne anlamadım, ''gece gece kim izliycek abi, koy 15 şarkı, sabaha kadar döndür döndür çal, kimse izlemez nasıl olsa, dağılalım biz de evlere'' ci onlar biraz. Çünkü biraz bakayım dedim, sırasını şaşmadan aynı videolar tekrar tekrar verildi. Vay dedim, yayıncılık bu olmalı dedim içimden. Lady Gaga, Beyonce, Jay-Z, Drake, Jay Sean, Lil Wayne ve sonra yeniden Lady Gaga, Beyonce... diye gitti. Ohoo..

  • Peki Lil Wayne'in her önüme çıkan şarkıda tuzunun bulunması. Her şarkı ismindeki '' ft. Lil Wayne'' uzantısının olması. O gevrek sesi her yerde duyuyor olmak. Azıcık dinlense fena olmaz bence. Bir ara bütün müzik camiası Akon'la yaptı aynı şeyi. Şimdi de bu.

  • Grammy ödül törenini izlerken uyudum ben, rüyamda kendim ödül vermeye devam ettim. Sonra sabah baktım kime ne almak düşmüş diye, Beyonce 11 ödül almış, onu evine pazar arabası ve iki Bim poşetiyle anca taşımış. Ama ödül töreninde öyle bi giyinmiş ki, zaten beğenirim, iyice hayran oldum, o nasıl bir vücut arkadaş. Erkeklerin beğenmemesi falan, zevksiz misiniz nesiniz lan?!
    Eminem-Beautiful'la alamamış, Jay-Z D.O.A ile almış ona bi bozuldum ben esasen. Taylor Swift diye bi kızcağız da 4 tane ödül almış. Ac-Dc ve Judas Priest' de almış, Kanye West tek başına alamamış ki ayıp olmuş, hiç sevmem Black Eyed Pees almış bisürü, Jason Mraz'da almış eferin, bayağı bi var işte, burada kim ne almış tek tek yazacak değilim, gir bak .

  • Uzun süredir Lockerz adlı bir sitede, hediye dağıtımı gününü bekliyordum, kaç gündür update edilmedi bugün de edilmez, en iyisi yatayım ben dediğim an, başlamışlar hediye dağıtımına. Buradan öncelikle site yöneticilerine, sonra da ayı gibi siteye saldıranlara sesleniyorum, gözünüz doysun be!

Oldu o zaan, hati!

3 yorum

Daçe dedi ki...

eminem-beautiful ödül alamadıysa bu ülke bitmiş diyorum, bitmiş! (amerika yani, bitmiş)

Daçe dedi ki...

lanet olası "blog sahibi onayı"! :D

ebruhu. dedi ki...

hayır o kadar da tembihledim, bu adamı bekletmeyin, alın yorumunu hemen diye. :D