Costanza time!

i'm back baby, i'm back! - G. Costanza

Bilgisayarım çöktü, haftalarca yazamadım vs. Geçelim bu formaliteleri...

Bedavası olan, eşantiyonu olan, gerektiğinden ucuz olan şeyler için bütün paramı harcayabilirim gibime geliyo. 100 lira olan bi çizim kalemini, yarı yarıya fiyatı düşünce ''oo inmiş bu, demek ki ucuz'' mantalitesi ile alabilirim. Param olmasa da, almak aktivitesi aklıma yatıyo ne biliyim. Alınır ki yani bence.

Mesela Happy Hours uygulamasına tüm menüyü dahil eden mekanı ben öper başıma koyarım. Vay arkadaş, insanın yedikçe yiyesi, içtikçe içesi geliyor ya, onun bir sınırı olmuyor genelde. Sonuçta normal parasına iki katı fayda elde ediyosun ki bence biz bi daha hep oraya gidicez arkadaşlarla. (ora -> ElPaso /Bahçeli.) Böyle bi de egzotik egzotik isimleri var menüdekilerin. Onu da deneyeyim bunu da telaffuz edeyim de edemeyip rezil olayım derken... Aç gözlülüğün alemi yok. Senin neyine Tomehawk, al sıprayt al bişey al, otur.

Sinemaya gitmeyen insanlar, beni de 58 senedir aramayan arkadaşlar gnctrkcll 2 bilet al 1 öde kampanyasının başladığı duyurulduğu anda hemen mesaj atarlar ha! '' ebr ya gnctrk sfreni vrsene'' Türkçe de yazamaz o heyecanla. O dakika düşünür ve dünyadaki tek turkcell li olan benden şifre istemek aklına gelir. Eşşoleşşeğe bak ya. Bi de böyle yüzsüz gibi sadece ''şifre!'' diye yazmış yollamış. Nezakete bakar mısın. Kakgitlan!

Lakin sinemaya gitmek lazım, güzelce filmler var sanki. Zülfü Livaneli (a.k.a Lülfü Zivaneli) nin ''Veda''sı, Levent Kırca'nın ''Son İstasyon''u, Peter Jackson'ın ''Cennetimden Bakarken'' i gibi gibi... Vizeler başlamadan gidelim. O değil de biliyo musun, benim arkadaşlarım sinemada mısır almıyolar. Bayaa böyle arada oturuyolar salonda. Geriniyolar bi, sonra geri oturuyolar. Bi mısır, bi kola kültürü oluşmamış. Diyo ki bizim zamanımızda diyo Frigo vardı diyo, mısır da neyin nesi diyo lanet olası mısır üreticileri yo madafaka diyo. Hadi lan ordan. Mısır yenir, o böyle en güvenilir insana verilir, ortada oturan, çok şapırdatmadan, avuçlamadan yiyen seçilir ve ona verilir. Hatta o insan öyle bi düşüncelidir ki, bi yandan filmi izlerken, dikkat dağıtmadan sağa uzatır ki ulaşamamış olanlar da alsın. Aslanım benim. Aynı insan mısırdan sonra çıkarır ıslak mendil de verir. Bak şimdi görüyo musun ... Cinebonus'larda mısır kabına ıslak mendil zımbalamışlar, mütemmel bi düşünce olmasının yanında o aslında benim fikrim. Benim ve bilimum cips-taso gençliğinin fikri. Eyt.

Cips diyince...Cips yiyen teyze gördüm geçen gün. Teyze 6k yaşından gün alan bi teyze. Belli ki torununun torunundan kalan cipsti o, gidip de spesifik olarak ''bana bi tane hedehödö cipsi'' diyecek hali-ni bırak takati yok. Neyse, böyle en mini boyundan, mor bi paket, üzerinde eşşek kadar BOŞYOK yazıyo, belli ki bayatlamasın diye önceden ağzı dürülmüş içe doğru, sonra tekrar açılmış. Böyle buruşukça. Onu bir iştahlı yiyor ama seni beni bırak, en tok insanı getir, 5 paket yerdi ondan. Altından kavramış paketi, içinde kırıp kırıp ağzına götürüyo cipsleri. Sonra o iştahla parmaklarını yalıyo. Dişsiz de bi de, damağıyla eziyo, öğütüyo falan. Yalandı bi güzel, yutkundu, parmaklarını tek tek yaladı, sonra en bombası cipsi yemeyip, kabını tuttuğu elinin parmaklarını da yaladı. Ama ben orada bi güldüm. Otobüste oluyo ya bu, o baskıyla, o yalnızken otobüste gülememek baskısıyla nasıl da köpürüyorum böyle. Nası güldüm ama. Bi yandan yüzümü kapatıyorum ki hapşururmuş gibi, gözlerim yaşarıyo siliyorum, allahım iki büklüm oldum. İndim de rahat rahat güldüm sonra.

Karma'nın ne olduğunu My Name is Earl'den ve ya Fallout'tan öğrenenler için gelsin. Yanlış biliyormuşuz ya lan?! köşesi : Bad karma nedir? : Bad Karma otobüste ayaktakilerin dengelerini kaybedip yalpaladıklarında onlara gülmek, ve akabinde yalpalamaktan beter olmaktır. Otobüs teyzesi yorumu : '' Allah cezasını verdi köp'oğlu!''

Lockerz Redemption'ınını yine 5 dakika ile kaçırdım, hayret bişey, gerçekten. Karma falan da değil bu. Günün yorumunu halkımıza bırakıyorum : ''ab-dest-siz!''

4 yorum

Daçe dedi ki...

ahahahaha :D çok güldüm ben yine.

cips yiyen teyzeyi çok iğrenç anlatmışsın, parmak yalama kısmında kendimden geçtim. ama o teyzeler aynı zamanda mcdonalds'dan yiyen veya kendi başına gidip külahta 3 top dondurma alan teyze olsa gerek. hürmetler.. (?)

-şimdi yorumu yazıyorum ama, yine önce "ben bi blogun sahibiyle konuşuyum" derse varr yaa-

ebruhu. dedi ki...

kovucam kovamıyorum da cıvık müdürüm afedersin :D

kapıdaki arkadaşlara isminizi verin geçin efenim, password : dace_19 :D

ebruhu. dedi ki...

Yorumunuz kaydedildi.
Yorumunuzun sitede görünmesi biraz zaman alabilir.

bana bile...

Daçe dedi ki...

:D