Erkek yağıyor bacım artık ağlama!

Yaygın bilinen ama yanlış bilinen çok fazla şey var ama iki tanesini aynı gün içinde farketmiş olmanın haklı gururu içindeyim.

Seneler öncesinden bir esintiyle başlıyorum.Weather Girls ' ün ' It's raining men! ' adlı şarkısı.Bilmeyen yoktur , gayet de eğlenceli bir klibi vardır şöyledir böyledir :






Şimdi bu şarkının adından kaynaklı sanırım , tanıdığım herkes bunu It's raining , men! vurgusu ile biliyormuş, yani ' hey bakın,yağmur yağıyor' şeklinde.Şarkı sözünü irdelemekten kaçınıp sadece it's raining men , halleluijah! kısmına aşina bünyeler, bunu artık böyle bilmesin.Şarkı da It's raining MEN vurgusu var ve sözler de ona bağlı gelişiyor zaten.
Bacılaar , kardeşleer koşun , ERKEK yağıyor gibi.Sözlerden de bir kuple yazayım.

It's raining men , Hallelujah , it's raining men , Amen!
I'm gonna go out to run and let myself get
Absolutely soaking wet!
It's Raining Men! Hallelujah!
It's Raining Men! Every Specimen!
Tall, blonde, dark and lean
Rough and tough and strong and mean

(yani diyor ki erkek yağıyor yarabbim sen büyüksün , şükürler olsun
hemen dışarı çıkacağım ve ıslanacağım (şimdi bi dakkaaa , burada yağmurdan ıslanmakla falan alaka yok , erkek yağıyor nasıl bir ıslanma bu , bu nasıl bir cinsel içerik , bu kadınlar kaç yüzyıldır dertliler böyle ? )
Bir de diyor ki , yarabbim diyor amin , dualarım kabul oldu , her türden , dinden dilden ırktan erkek yağıyor diyor , zorlu,güçlü,kaba ... her türlü. (bu nasıl bir çaresizlik , teyzecim yapma gözünü seviyim ya)

Zaten klipte de şemsiyelerle gökten erkekler iniyor (?) Neyse durum bu.

İkinci esinti de eskilerden geliyör.Bob Marley bize eşlik edecek ; ' No woman , no cry ' Bu konuda çeşitli rivay...Ya bırak.Yok kadın karşıtıymış da , yok efendim şarkıcı kinaye kullanmış da.Otur da bi sözleri oku.

no woman no cry.
hey little sister, don't shed no tears.
no woman no cry.

(hey diyor , kadın , ağlamasana diyor , daha da yaş dökme diyor. ben mi bilmiyorum ingilizce , orada , 'artık kadın da yok ağlamak da yok , oh be,kurtul kadından,ağlamaktan da kurtul' mu diyor.)

İşte içime dert olmuş iki durum.Daha vardır onları da tespit edip bize ulaştıran ilk 3 okurumuza Kenan Doğulu'nun no Woman no cry işlemeli ceketinden hediye ediyoruz.

Hiç yorum yok