autobots,transform and roll out!

Revenge of the Fallen.


Efsanenin ikinci filmine verilen isim bu.Yani efendim şöyle ki;
9 milyon yıl önce Mısır'a gelip , Cybertron'da biten enerjiyi yenilemek adına ( ki bu enerji kaynağının adı Energon ) burada çalışmalara koyulan Prime'lar tabii ki de dönemin , zamanın , hatta uzay-zaman varlığının en taşaklı elemanlarıdır.Prime'lar 7 kardeştir , ve bunlar barışçıldır , hayvan gibi güçlüdür.İçlerinden bir tanesi onlara uymak istemez ve terkeder.Bundan sonra o bir Fallen olarak adlandırılacaktır.Herneyse, diğer kardeşler büyük enerji kaynağı olan matrix'i yoketmek isterler çünkü bu enerji matrixi yanlış ellerde kötü bir silaha dönüşebilir.Klişe ama durum bu.Bu sebeple Mısır'ın o taş yapılarının içerisinde kendilerini feda etmek suretiyle , kendi naaşlarını matrixe kalkan yaparak onu gömerler.(onur,gurur,şeref.. bu işte bu!)

Veee...Günümüzde ise bu enerji kaynağını kötüye kullanmak isteyen Decepticonlar ile kahramanlarımız Autobotlar kapışmak için hazırlanırlar.Çünkü Fallen uyanmış ve son Prime olan Optimus'un ölümünden (hayıııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııır!) istifade ederek , Dünya'ya gelerek Matrix'i alıp , Güneşi yaşayanlardan ebediyen koparmaya , ve büyük energona sahip olmaya gelmiştir.İşte bu hikaye filmin ismini belirler ;
Revenge of the Fallen.





İlk filmde Megatron'un kıçına tekmeyi basan , efendime söyleyeyim ortalığın tozunu attıran Optimus Prime ve diğer Autobotlar aman efendim bırakın anlaşma yapmayı , U.S. Army den komut almaya başlamışlar.Adamı n'aparlar biliyo musun sen! Sen bana baksana bi'! Yok ya! Tamamen saçmalık.Bi' tane hödük de gelmiş , Başkan'dan izinliymiş , yemişim iznini , gelmiş Optimus'a laf atıyor oradan.Sonra kurtuluyoruz tabii o elemandan.Belasını buldu.

Neyse aslında filmin başrolundeki Sam isimli sevimsiz ilk filmden de hatırlanacağı gibi ufak bir metal parçası bulmuş onu saklamıştı.(bu bi energon parçası sayılır ama öyle böyle değil) Neyse bu gerizekalı buna dokunuyor işte birden eski Prime dilinde semboller , çözümler , denklemler , planlar oluşuyor kafasında.Bir de bunu düşürüyor , bütün elektronik alet edevat Decepticon'a dönüşüyor.Sonrasını varın siz düşünün.Decepticon böcekleri oraya buraya ajan yerleştirmiş , uydulara spy decepticon yapıştırmış vs.Amerikan Ordusunun muhafaza ettiği, o metal parçanın geri kalan kısmı , bi spy tarafından çalınıyor , o parçayla Megatron denizaltında hayat buluyor ve 'i've failed!' diye kös kös gezegenine gidiyor,
ki geri dönmek üz're.

Yalnız şöyle de bir durum var ki , Megatron dönüyor , Optimus'la bir dövüşe giriyorlar falan , yani şöyle deli gibi bir vuruş kırış göremedik.Optimus Prime eziklerin efendisi ilan edildi bir an , böğrüne çengeli yedi , bir sevimsiz uğruna , ve öldü.(!!!!!!!) Pek çabuk oldu bu. Mikaela'yla Sam'in 'önce sen , hayır önce sen! yaaaa beni sevdiğini söyle , bayanlar önden ama , vikvikbikbik' böyle salak saçma sahneler yerine dövüş sahnesini genişletselerdi keşke.Gönül istiyor. Tamam güzel kadın şu Megan Fox , yaa tamam çok güzel , ama , ya tamam bayaa müthiş , ama yani onunla mı dikkat çekeceksin M.Bay sorarım?!

Optimus Prime ölünce ağladım.Bayağı böyle çenem titredi , o kadar felaket , o kadar şerefli ve onurlu bir şekilde gitti ki enerjisi , kötüydü. Sonra on dakika ara da ışıklar açıldı , baktım Barış'a , onun da gözler kızarmış.



Ama sonra Sam sevimsizi Matrix'le onu hayvan gibi , öyle bir kabalık görmedim ben , hrööaaaarr diye höykürerek hayata döndürüyor.Aslan parçası.Optimus gözlerini açıyor ve gerisi bilindik ..

Optimus'dan başka...

İkiz autobotlar mükemmel olmuş.Yeşil olanı tam bir Master Yoda olmuş , aralarındaki atışmalarla , saflıklarıyla , saldırırken söyledikleriyle beğenimi ve kıkırdamalarımı kazandılar.

İronhide görseydik biraz daha , ağır abi , Damn! I'm Good! diyor ya bayıldığım andır.


Bumblebee'ye hep içim gidiyor zaten.Hep bir istenmeyen itiklenen eleman oluyor o , konuşamıyor da garibim, eski film replikleriyle ya da şarkı sözleriyle ifade ediyor kendini , ki en yarıldığım bölümler bunlardan oldu , Sarışın bir Camaro işte ne kadar sevimsiz olacak sanki.Witwicky'lerin de ... ne diyeyim ki sen öyle müthiş bir şey bulmuşsun , yok bahçeden atalım yok gitsin yok hurdacıya verelim , hadi oradan be! Bir de git diyor ya buna Sam denecek hıyar , Git diyor ya yüreğinin teli titremeden , oradaki jestlerine hayran oldum Bumblebee , ağlıyor dudak büküyor falan , bağrıma basarım.


Siz onu iteleyin kakalayın da o sizi ölümlerden kurtarsın 100 kere!Oldu mu hiç.İnsanlığı böyle mi tanıtalım robot kardeşlere.Cık.

*Optimus ölü halde yatarken autobotlar gelip durumu anlamaya çalışıyorlar ya;
-Noluyo lan!
-Lan Optimus ölmüş olum!
-Kim yaptı lan bunu!
-Neler oluyor burada , hey höy noluyo lan!
gibi tepkiler veriyorlar cybertronca , sonra ''you wanna piece of me?'' gibi zenci tehditkarlığıyla orduya namlu uzatıyorlar ya..hem acıklı , hem müthişti o sahne de.

Starscream'in ne kadar puşt olduğunu yine görüyoruz. Megatron'a bir yalakalanıyor , bir satıyor.Bizimkilerdeki cıvık müdürüm afedersin tabirine maruz kalan Ercan gibi aynı.

Bu Sam bir anlığına bir ölüyor Optimus'u kurtarmaya giderken , sonra öbür tarafa geçecekken Prime kardeşler bunu 'sen şöyle müthişsin , böyle kahramansın' diye gazlıyorlar rüyamsı bir ayıklıkta , resmen can veriyorlar buna.Allah mısınız lan!

Her sci-fi filminde grupta bir kız bir aptal bir asıl eleman bir yardımcı eleman olur ya (ki bu devam edebilir) Burada da durum aynı , aptal eleman klişesi de Roy mu neyse onunla canlanıyor , hiç gerek yokmuş ki ona , olmasaymış o , anca zırladı durdu. Dumbass..

Vee..Vee..
Optimus dirildi ya..
Orada organ nakli geçiriyor ya mekanik olarak , ''elektrik kablolarını bağlayın! füzeleri yerleştirin! kaynak yapın! hede hödö! '' ..
Bir kalkışı var , anam ortalığı bir dağıtışı var.
Vhhoooaaaaaaaararggghhhhh!!
Üf be.Film de filmdi ha!


Gelelim mi istatistiklere? Gelelim istatistiklere..

Tam 3 tane aksiyon sahnesi imax teknolojisiyle çekilmiş
Devastator, renderlanırken grafikçilerden birisinin pc'si erimiş aşırı ısınmaktan. artık nasıl hayvani bir şey yaptılarsa...
Giza'daki bir patlama için 1000 galonluk bir bomba yapmışlar. 7 ay sürmüş yapımı. deli bir patlama efekti olmuş ve de.
Robotların grafikleri, sahneleri vs. toplamda 140 terabyte tutmuş.(bununla ancak lord of the rings yarışır )

Falan filan...

O değil de , Transformers çizgi film müziği kullanmıyorsunuz da kıytırık bir Linkin Park müziği kullanıyorsunuz ya , helal olsun be.
Oradan şöyle ''Transformeeeeersss , mooreee than meeetss thee eyeeee!'' diye bağıra bağıra çıksaydık ya.peh..

Coşkum hala dinmedi , bir film incelememin daha sonuna gelirken , yayında ve yayımda emeği geçen Optimus Prime'a autobot olsam verirdim gibi sapkın ve pis bir sonla noktalıyorum , allah cezamı versin benim , saygılar.

1 yorum

Duygu. dedi ki...

olum o başrol oyuncusunun annesi babası hippiymiş lan.annesi eski dansçıymış,babası da uyuşturucu bağımlısı vietnam gazisiymiş.bi garip oldum ha okuyunca,hiç sevmedim adamı o kadar laf söyledim filan ama.hippi lan.