operation mindcrime

  • Beni bazen sinirlendiriyorlar. Sinirlendiriyorlar ve bir insanın sinirlendiğinde verebileceği en doğal tepkileri yadırgıyorlar. Kendilerinde sinire dokunabilecek cümleleri kurma hakkını görüyorlar; ama iş, pek kıymetli cümlelerinin ardında durmaya gelince, ne yapacaklarını bilemeyip, gördükleri tepkiye, bir insanın, hadsiz bir insanın takınabileceği en yakışıksız tavrı takınıveriyorlar. En düzenbazca, en kendini bilmezce. Bunun nasıl bir ortamda nasıl bir durumda oluştuğu pek de ehemmiyet taşımıyor. Aslolan, kimin suçlu olup olmadığı da değil. Çünkü bu suç değil. Bu, bir monarşide en büyük suç "sonuçlarını bilmeksizin davranmak" olsaydı, darağacına giden yolda olmak olurdu. Ama içinde bulunduğumuz koşullar, bunun haklı çıkarılabilecek yollarının olduğunu gösteriyor. Paradigma değiştirmek bu bağlamda koşulları değiştirmeyecektir. Çünkü bu bir varsayım da değil. Bu rezil bir gerçek. Arkasına sığınacak güçsüz insanlar varoldukça da varolacak rezaletten bozma bir gerçek.

  • Sen bana bakıp, gördüğünü yediremeyip anlatmayacak, yediremeyeceğimi gördüğünü söyleyeceksin, ben de kabul edeceğim. Kabul edeceğim ve senin o basit hırslarınla donattığın küçük dünyanda senin etrafında sema edeceğiz.
  • Sen belki de en çirkin hakaretleri, bana yakın birisi olarak dostane tavırlarla dile getirirmiş gibi dillendireceksin, gözlerin tam aksini yansıtırken. Ben de diyeceğim ki amenna. Şartlandırma Merkezi'nde susmaya şartlandırıldığımdan itirazı bırak bir kelime bile etmeyeceğim. Çünkü sen Alfa'sın.
  • Sinirlenip reaksiyon gösterdiğimde de bir durup, söylediklerini bir çırpıda toparlayıp ne kadar adil olduğunu düşünmekle zaman kaybetmeyeceksin. Çünkü senin sinirlendirmeye hakkın varken benim buna ,agresif yahut değil, bir tepki vermem pek mümkün gözükmüyor. Çünkü senin o güçlü pozlarınla, bir iki şişirilmiş portrenle dolu duvarlarının arasında duo kavramının yeri yok. Adaletten bahsetmişken, senin o bodur duvarlarının arasında sadece yargı mekanizması tıkırında işliyor. Çünkü senin dünyanda adalet yok. Çünkü senin dünyanda herkes mahkum aslında, aksayacak, uzayacak tek bir dava bile yok; çünkü yargıcı da gardiyanı da egolarıyla karara varan, sabit görüşlü bir sen.
  • Bugün verdiğim cevaplar ve tepkimin yerindeliği hakkında sorgulama yetkisi ise egolarında değil ne yazık ki. Gerizekalı ergen tavırları, gölgesine sığındığın "alınganlık" zavallılığı, çocuk kavgalarında sarfedilen mantıksız sözcükler. Bunlar yeterince usandığım şeyler, bunlar her karşılaştığımda midemi bulandıran osuruktan teyyare zırvalar. Söyleyeceklerim bittiğine göre umursamazlığıma hoş geldin.

4 yorum

Yasin dedi ki...

güle güle keder merhaba neşe yeni yıl yeni yıl yeni yıl güzel...

Daçe dedi ki...

konşuda atar çanları.

Yasin dedi ki...

bu kızımıza atar yakışmıyor...

Yasin dedi ki...

Eternal kişisi
Burası boşken
Rahat bir şekilde
Uyuyabiliyor musun?
B
İ
Z
E
B
İ
L
O
G
Y
A
Z