ordan burdan

  • Tanıdığınız her 3 kişiden birinin Facebook'ta, MySpace'de ya da her neredeyse bir tane "ordan burdan" "ondan bundan" "biraz ondan iki de bundan, üstüne de leblebi" adında fotoğraf albümleri olduğunu... BİLİYOR MUYDUNUZ?!
  • Merhaba, ben bu yaşına dek Sıhhiye'den (köprüsünden) öteye gitmemiş doğma büyüme Ankaralıyım. Naber? Hatta "merkez" tabir edilen kavşakları, dörtyolları, caddeleri, köprü ayaklarını bilmem neleri falan da bilmiyorum. Ama Ankaralıyım. Evimi biliyorum falan, yetiriyorum bi şekilde. Daha evvel hiç İstanbul'a gitmemiş olan da benim. Evet evet, gelin üstüme, Eskişehir'e de gitmedim. Bak Bursa'ya gittim ama. Ona laf ettirmem. Bayaa gittim. İstanbul'a da Ekim'de gidicez işte, dağılın lan, ne olay yaptınız. Alla alla.

  • O da neden, evrak toplama maratonu başladı da, eşe dosta soruyorum şu nerde bu nerde. Herkes Sıhhiye köprüsünü orijin almış. Dört milyon küsür kişi orijin almış ama ben alamıyorum. Veri eksik. Hata ekranı çıkarıyorum her adres soruşumda. Kendim gidip kaybolmamayı deneyeceğim. Google Maps'den daha açık harita çıkarmazsam adam değilim.
  • Ben bugün haberlerde çıktım, gördünüz mü beni? Öğle haberlerinde son dakika olarak verdiler. "Dost'ta almak istediği kitapları, çizgi romanları iki kolunun altına sığdıramayınca hepsini düşürüp sinir krizi geçiren kız" olarak. Milyarlık ürün toplamışım ordan burdan, alışveriş sepeti falan yapmadıkları için bi kasiyeri dövmüşüm, içerde 4 buçuk saat dolaşınca peşime taktıkları güvenlik görevlisine saldırmışım falan. Hep iftira bence bunlar. Ben sadece bi arkadaşı beklerken çizgi romanlara bakıyodum. Karanfildeki Dost'un amacı o değil miydi zaten?
  • O, hala Küçük Prens'i okumamış olanınız da şüphesiz benim. (Aslında çok az bi hakimiyetim var, bi yılan var fil yutuyo falan, değişik tabi.) (çok az demiştim.)
  • Ama bence Naked Lunch'ın filmi çekilmese de olurmuş. Bi filmi izledikten sonra insanın deri rengi değişir mi arkadaş. Kırmızının da ötesinde oldu. Tırnaklarıma baktım sonra da kanmış onlar. Böyle çıldırırcasına kaşınınca demek ki. Böcek görmek çok hoş bir şeymiş gibi doldurmuşlar kırkayağı bilmem neyi. Bok var. Ne o, sanat. Yürü ya. Yürü git. Bazı kitapları da bırakın filmsiz kalsın nedir yani. Bütün kitapları filme çekelim rezil edelim, daha da anlatalım o zaman. Aynı şey A Clockwork Orange için de geçerli. Her ne kadar berbat bi' çeviri okumuş olsam da filmini hiç beğenmedim. Bırakın işte, her kitabı da çekmeyin. Ben size atasözünden karton ev yapıyo muyum? Yoo. Eee? Hadi hadi...
  • Alakasız maddeler sonuncusu olarak, Buhan Matematik'le, Zihinden Problemler'le, Tüm Dersler'le çocukluğu tükenenler. Zihinden Problemlerin birinci kitabını almışken arkadaşları çoktan 8i almış olanlar. Tüm Dersler'ini ikinci döneme bitirip gelen arkadaşı olanlar. Buhan Matematiğin çözülmeyen sorularla dolu olduğunu fark edenler. Buhan Matematiğin mavisinden, Zihinden Problemlerin sarısından, Tüm Derslerin kırmızısından sonra gökkuşağına küfredenler. Sizleri selamlıyor, evrene mesaj gönderiyorum. Kuantuuum uuuu, evreene mesaaaaj. ilköğrenim hayatımı harcadınız allahsızlar!!

3 yorum

4uwithu dedi ki...

ahah, karanfil'deki dost başka ne işe yarar ki zaten :) sıhhiye'den sonraki taraf gereksiz bence ulus fln ama bi ankamall'a gidiliyor ordan başka işe yaramaz :)

bu arada uzun zaman sonra gülerek okuduğum ender yazılardandı yani bunu da söylemeden geçmeyeyim.

angelripper dedi ki...

allahsızlara laf atma ama. lütfen. saygı duy biraz. lütfen.

ebruhu. dedi ki...

lok'tar!