amca

Otobüs durağındayım, eve dönüyorum. Hava soğumuş, ben yorulmuşum; kimseyle de göz teması kurmuyorum, yabani bi görünüm vermişim suratıma, bekliyorum bir otobüs gelsin de bineyim diye. Ama yine olan oldu. Yine. Otobüs dolmuş maceram bitmez benim, amcalar teyzeler de suratımdaki vahşi ifadeye bayılır. Derler ki binlerce genç var çatacak, ama biz bunu seçelim. Üstüne üstüne gidelim belki kavga çıkarır, biz de eğleniriz. Efendi efendi oturuyorum, bi amca geliyo ilerden. Ama falsolu geliyo, böyle manevra yapa yapa geliyo, ama geliyo, görüyorum. Bi de üstüme üstüme geliyo. Yakınlaştıkça fark ediyorum ki bu amca normal bi amcamız değil. Dış görünüşüne göre yargılarım. Yaparım bunu. Yani kimse kusura bakmasın ama elinde pembe bi dosya, üstünde turuncu hırka, altında da iki çifti de farklı renklerde (dizine kadar çekmiş paçalarını, belini nereye kadar çekmiş sen düşün artık) çorap olan bi amcayı ben ciddiye alamam. Ben alamam arkadaşım, lütfen. Esnerken de garip bi hareket yapıyo, böyle 4 kere falan yerinde zıplıyo. Her esneyişi önden tahmin edebiliyosun yani, adam zıplıyo çünkü. Her neyse, geliyo bu. Geldi durdu önümde. Amca ayıboluyo dedim. Nabıyon dedim, otursana! Geçti oturdu. Sana tam diyaloğu yazayım da;


Amca : Sen bayağdır bekliyon de mi?
Ben: Nasıl?
A : Kaç dakkadır bekliyon?
B : Bi on dakika falan olmuştur heralde?
A : Gelmedi mi otobüs?
B : Gelmedi amca.
A : Gelse binerdin zaten de mi?
B : ...
A : De mi?!
B : E-evet.

2 dakika sonra bi kız daha gelir durağa...

A: (Kıza döner) Biz bayağdır bekliyoz da gelmedi otobüs.
Kız : Öyle mi...
A: (Beni göstererek) Bu da 10 dakkadır bekliyo, ben de 5 dakkadır bekliyom. Yarım saattir gelmedi otobüs. (Matematik profesörü olduğunu anlamış oldum.)
K: ...
A: Bu otobüsü kaçırırsak 45 dakka daha bekleriz.
B: E yarım saatte bir değil mi otobüs?
A: Ne bileyim ben be?
B: Hö?

5 dakika sonra falan bana geri döndü...

A: Ben uğursuzumdur böyle, hep beklerim. (gülüyo)
B: Yok yau, tesad...
A: Değil değil. Bankaya giderim, sıra beklerim; otobüs dolmuş hep beklerim, eve giderim yemek beklerim; yatakta da hanımı beklerim. Hanım bulaşık falan bi girişiyo, onu bayaa bekliyom. (çok gülüyo ama.)
B: Öyle mi, ehe.
A: Hanımı bekliyom çok.
B: Tamam amca, anladım!

Böyle deli gibi bişeydi. Değildi de tam. Ne biliyim akıllı adam konuşması mı bu yani, hanımı bekliyomuş falan. Banane amca bigitya!

Özel bildirim : Duydum ki dünyanınengüzelburunluinsanı tanımı paylaşılamaz olmuş. Ama üzüldüm. Dünyanın en güzel burunlu iki insanı sizsiniz, kavga etmeyin; terliği yersiniz.

Ha gel gelelim Cumartesi günü olan Scorpions veda konserine de dünyanınendörtdörtlükinsanı ile gidiyorum. (oldu mu?) (bence şahane oldu) Later bitches!

3 yorum

Laura dedi ki...

böyle pisikopatlar niye beni bulmuyor eğleneyim .d

Göksel dedi ki...

DUYGU! HİŞŞŞ NOLDU!? :D

Duygu. dedi ki...

cebren ve hileyle aldın sıfatımı, yazıklar olsun.