gitbilokyaz

  • İnsan formundaki çocuklarına, evcil hayvanlarına sosyal paylaşım sitelerinde hesap açan insanlar var ya, inanılmaz muziplik yaptıklarını falan sanıyolar, onların gözleri parlıyo böyle, arkadaşlarına falan gösterirken gevrek gevrek gülüyolar. Bi acayip mi ne onlar bilmiyorum da.

  • Aynı deli heyecanı yeni dil öğrenmeye başlayan insanda da var. Yeni öğrenmeye başladığı dilde böyle duygusal olsun,komikli olsun ya da biz anlamıyoruz diye ''merhaba,nasılsın''lı olsun kelimeleri, cümleleri oraya buraya yazar o, içi kıpır kıpırdır çünkü, yeni lisan öğrendiğini herkesin bilmesini ister, bilir ki bu çok havalı bi'şeydir.Bizler hemen soracağızdır ona, ''bu ne demek?'' diye, o da gururlu bir şekilde cevap verecektir ''ha o mu, ya ispanyolcada hedehödö demek'' madem öyle, türkçesini yaz, biz de anlayalım, deli mi ne.

  • Büyük marketlerde sucuk standlarının yanında resmen çömelmiş piknik yapan amcalar olur. Sabah 9'da, market açılırken girerler içeri, kahvaltıyı falan ederler bi'güzel. Sucuk yer, gider tadımlık zeytinlerden, peynirlerden tırtıklar biraz, şanslıysa orada bi' lipton standı olur çayını mayını da içer. İşte bu amcagiller, en heyecanlı satıcıdan bile daha tutkuludur. Zeytin alacaksanız yanınıza yaklaşır, ''ondan alma, şu iyi şu. Ben az önce baktım güzel güzel. Ya napıcan 250 gr, al tenekeyi.Al çocuğum bişey biliyorum da söylüyorum'' konuşur durur o. Siz alır gidersiniz, hala arkadan önerilerde bulunur. İşin garibi amcalar, mağazadan bi prim falan da almazlar.(almıyolardır heralde) Onlar sırf sizin için en iyisini düşünürler, tecrübe ederler ve tavsiye ederler. Sonrada kolestrolüm çıktı, e herkes bi kürdan yiyo, sen ekmek arası yapıyosun sucukları amca!

  • Takip ettiğim haftalık,aylık dergileri sabit bi yerden alıyorum ben, bi' gidiyorum bi kitap parasına zilyon dergi alıp çıkıyorum. İşte orda bi çalışan var, candır o. Seni gördü mü gözü parlayan, adınla hitap eden, yardım için yanına koşan, ''senin dergiler geldi'' diyen, derginin bittiğini gördüğünde 'seninkileri ayırdım'' diyen, kasada da çalışan indirimi yapan o güzel insandır o. İşte o insanda da aşırı coşku vardır. Bazen çıldıracak gibi olur, hatta az bişey çılgındır o. Bir anda 185 tane dergiyi satacak olmanın, ve bunları periyodik aralarla yapmanın huzuru ve ritmi ile hayatına devam eder. Yarın gideyim de 3 5 dergi alayım madem.

  • Benim bi' arkadaşım var, mükemmelötesi sakindir o. Sen hayatında öyle sakin insan görmemişsindir, senin sakin dediklerini havada karada yer benim arkadaşım. Öyle de huzur doludur, aheste aheste konuşur falan. AMA, yeni bi oyun oynamış olsun, yeni bi grup, güzel bi şarkı keşfetmiş olsun, bi kitap,bi film beğenmiş olsun; o sakin insana kan-can gelir. Öyle heyecanlıdır öyle heveslidir ki onları anlatmaya, adamın aklını alır. Bir de detaycı ki, en ince ayrıntısına kadar sevdiklerini, itici bulduklarını her şeyi bir bir anlatır. Sana da diyecek tek bişey kalmaz, alkışlarsın, tebrik eder gidersin. -bu adama dragon age i kötüleme gafletinde bulunanlar oldu da, aman yareppim.-

  • Forumlarda sorduğu soruya cevap alan adamın ''sağol kardeş!'' indeki heyecan da eşsizdir. Verdiğin ufacık cevap için sana on post teşekkür eder, emeğe saygı +rep verir, teraziyi unutmaz, özel mesajla iletişim kurar, çıldırır bi süre sonra da. Arkadaşım, önemli değil lan!

  • bi kaç arkadaşım ''git bişeyler yaz,okuycam'' dediği zaman, ''facebook'tan önce senin blogu açıyorum'' (hadi lan ordan) dediği zaman, böyle yazılarıma yorumlar yapıldığında, izleyici sayım arttığında falan, böyle durumlarda da bendeki heyecan takdir edersiniz ki, yukarıdakilerin parantez içinde 10 üssü kadar artıyo, kendimi kontrol edemiyorum sayın okur. gitbilokyaz emrini aldığım gibi koştum geldim, saçmaladım. şimdi de izninizle bitiriyorum, ite kaka anca bu kadar, gece gece. hati!

(izleyicilerden bi kişi eksilmiş. niye vazgeçtin, neden iptal ettin üyeliğini sayın follower. sevmedin mi tarzımı, stilim mi hoşuna gitmedi, ele aldığım konuları mı beğenmedin, bi söyle ama böyle sessiz çekip gitmeler...çok üzülüyorum. zaten az kişi var okuyan, bi de üstüne çekip gidiyosun. üye sayısı 60'ı aşan konşuları gözüm görmesin! hayret bişey.) (şaka şaka) (ama yine de...) (yok tamam.)(bitti.)

4 yorum

Daçe dedi ki...

her şey iyi güzel de... ben miyim o sondaki? :D

ebruhu. dedi ki...

"İŞTE O ÜYELER!"
İzle
Google Friend Connect

İzleyiciler (62) Daha fazla >


ben daha bişey demem. :D

Göksel dedi ki...

şu arkadaş ben değilim değil mi lan? hayır çok sakin bi insan değilim zira. dragon age falan dedin sanki konuşmuşuz gibi geldi..
ayrıca izleyicilerden bi kişi eksilmiş deyince şimdi yarama tuz bastın. o facebook hesabını bi kapatıp bi açan insana bi çift lafım var; HAYVAN HERİF!
GK

ebruhu. dedi ki...

yok yok değilsin; ama duygularını paylaşıyorum. İT!