dursun, bırak!

Değişim seven bir insan değilimdir. Hazzetmiyorum. Sürekli bir değişme trendindeki insanlara anlam veremesem de bu durumun bi' yenilik korkusu mu yoksa bi' eski kafalılık mı olduğuna da akıl sır erdirebilmiş değilim.


Sürekli saçının rengini değiştiren hanımkızlara, her hafta sevgili değiştiren insanevlatlarına hayretle bakarım ben. Sanıyorum ki ''alışma'' kaygısı bulunmaz onlarda; en azından bende olduğu kadar. Değişim kimisine iyi gelir, neşesini yerine getirir mesela; ama ben hiç öyle bir insan olamadım. ''oh'' diyemedim öyle bir değişim ardından. Çok garip ya. ''Ay bu değişim iyi geldi.'' Hadi canım sen de.

''Her şey bi' dursun bi' dokunmayın lan! Bi' müdahale etmeyin.'' Bu benim. 7 farkı en çabuk algılayan insanımdır ben aynı zamanda. Boş zamanlarımda da bol bol yadırgarım. Hatta utanmadan derim ki, sürekli bi' yenilenme haline gerek yok. Ha, bu demek değil ki, teknoloji dursun, zaman dursun. Saçmalama, öyle değil. Kendim ve çevrem adına söz konusu değişimlerden bahsediyorum.

Mesela ben. Doğduğumdan beri uzun saçlıyım bence. Hiç öyle abuk subuk şekillerde kestirmedim, hatta düzgün bi' kesim de gördüğü söylenemez saçlarımın. Gittiğim kuaförde önce anlaşmamı yaparım. ''İki parmak alın uçlarından, bi parmak fazla alırsanız, yakarım lan burayı! Eayt! Tamam sakinim, başlayalım. Öhhö! Tamam,evet.'' Kahkülüm bile olmadı benim. Gerek yok ki, bi anlamı var mı kahkülün, bildiğim tek anlamı var, o da alnıaçık insanlarımızın kamuflaj amaçlı kullanımıdır kahkül. Yok modaymış, yok bişeymiş, bırak.Saçma. ''Saçına kat attır bence.'' Hayır attırmıyorum. Attırmıyorum arkadaşım, sen attır kat. Kat kat olsun saçların. ''Git. Uğraşmayın olum benle, deli mi ne, hala geliyo lan, o makası indir önce, gidin lan!'' ''Biraz kısaltsana,ne bu böyle?Şey gibi...'' Ne gibi, çok iyi biliyorum ben ima edilen şeyi. Gidin arkadaşım, işiniz gücünüz yok mu ya, rahat bırakın saçımı. Uzun seviyorum ben. Evet, ben bir kezbanım. Modern değilim ben,evet. Dağılın, dağıl!

''Giyim tarzını değiştirsene'' Sana ne acaba? Kareli gömlek yaşam tarzım benim, var mı bir diyeceğin? O çarpık bacaklarla etek giyiyosun da ben bi'şey diyor muyum. Evet diyorum. Giyme.
''Telefon hattını değiştirsene'' Sen değiştir? Senelerdir aynı numara, çocuğum gibi olmuş artık. Tarifesine ,sıcaklığına alışmışım. Hayır, çaldır ben ararım, değiştirmem.

Mesela yeni insanlarla tanışmaktan da çok çekinirim ben.Farklı arkadaşlıklar kurma çabası. Geriliyorum. Böyle o ilk tanışma anındaki gerici süreç sonra bunu izleyen süreçler. Çok gıcık ya çok uğraştırıcı. Bi' arkadaşım ben başka bi' arkadaşıyla tanıştırmak ister, ''bak çok seviceksin o da senin gibidir'' gibi bi ön tanıtım geçmiştir bir de, ama ben çekinirim, elim ayağıma dolanır, utanırım falan ne kendimi doğru tanıtabilirim ne de sevdirebilirim. Tanıdıktan sonra çok sevdiklerim de oldu ki kendilerini tenzih ederim. Amma lakin ki öyle değildir.

Sürekli bi şeyleri değiştiren insana nasıl güveniceksin ki bir defa. Adam sürekli değişiyor, konuştuğu lafa söze de güven olmaz aman yareppim kaçın!!

Öyle ya da böyle olduğu gibi devam etmesini istediğim çok şey var. Öyle devam etse hiç umrumda olmaz, 20 sene daha aynı şekilde yaşayabilirim. Değişmeyen tek şey değişmenin bıdıbıdı.. Senin de vardır bence standart vazgeçilmezlerin. Olmalı da.

4 yorum

ebruhu. dedi ki...

bak bu yazıda fontu değiştirdim, çok acayip.

Yasin dedi ki...

fontun değişmiş değişimlerin devamı için bloguma bekliyorum.
Spoiler-değişim mi var ne-

ebruhu. dedi ki...

evet 10 yıldır aynı gömleği giyiyorum, evet dota iyidir,dota güzeldir,evet Gökçek değişmedi, değişmesin de ,seviyorum ben, nankör olmayın lan!+orlando'ya ancak kafa tutabilir zaten skor ortada. sırf taş atmak için yazı mı yazılır ya. hayret bişey.

Göksel dedi ki...

font güzel olmuş, spacing de güzel.. iyiyiyiyi böyle devam.
ama değişim güzeldir şimdi heyecanlıdır. aksini iddia edemem çünkü bilindiği üzere 4 senelik aşkım DotA'yı HoN uğruna silip atmış bi insanım. daha iyisi varken eskisini kullanmayı da ben anlamıyorum işte, kavrayamıyorum, içim almıyor.
bi de sürekli saçı sakalı kısaltan uzatan bi adamım bi fixleyemedik onu.
ama diğer yandan da, bazı noktalarda da katılıyorum sana; bilemedim şimdi ben hangi sınıftayım.
GK