kıymetli müdürüm değerli örtmenlerim sevgili arkadaşlar

  • Bence bi' arkadaşınla güzel güzel muhabbet ederken muhabbeti doruk noktasına taşıdığınızı hissettiğiniz an orada durmanız lazım.Tadında bırak arkadaşım ,sanatını zirvesinde bırak git.Konuşma ilerledi kahkahalarla doldu taştı ya ,işte o noktada susacaksın ;çünkü ben biliyorum ,gaza gelip daha da muhabbetin şansölyesi olma isteği var sende ,o kahkahaları kat kat arttırma isteği var.Ama işte olmaz öyle ,devam edersin ama her çıkışın bi inişi var ya ,işte paldır küldür yuvarlanırsın aşağı doğru ,bütün enerji çekilir konuşmadaki ,söylediklerine ilgi olmaz az önceki gibi ,daha da gülünmez.Espri üretmeye çalışırken bocalarsın karışır bişeyler olur.Oluyo mu yani ,hoş mu oluyo o güzelim diyalog bütün özelliğini kaybediyo.cık.

  • Metreler ötesinden ''acıktın mııaa?'' ''kirlin varsa getir,makinayı çalıştırıyorum?'' gibi soru cümleleriyle çığıran anneye ''cık'' gibi ''nck'' gibi cevaplar verilmez.

  • Kontörü olmayan insana da ''evetse bi kez hayırsa iki kez çaldır ;)'' diye mesaj atılmaz , alternatifler ''çaldır'' yahut ''çaldırma'' olmalıdır ,lütfen.Çaldırınca arayan insanda da mükemmel bi babacanlık vardır ki...

  • Aynı babacanlık otobüste kart basamayınca ''geç hati geç bu seferlik'' diyen otobüs şöferinde ,küsüratlı tutarın küsüratını almayan esnaf insanında da vardır.(Bi'de dünyanın en mükemmel kırtasiyecisi bence Ahmet Abi.hey yavrum hey.)

  • Asansörde olsun,kapı önlerinde olsun,merdivende olsun bi yerde tanımadığı insana ''günaydın''ı ''iy günler''i ''iyakşamlar'' ı eksik etmeyen ,otobüste dolmuşta para uzattı mıydı teşekkür eden , göz göze gelince karşısındakine hafifçe tebessüm eden insan var ya,öyle insanı ben bağrıma basarım.

  • O değil de halk ekmek kulübeleri oluyo ya hiç olmadık yol ortalarında (çünkü önünden insan geçicek yer bırakmamışlar ,az içeri yapaydınız şunu! ) orda vardiyalı bi karı-koca duruyo genelde ,ya da işte ailecek duruyolar oğlu kızı varsa onlar duruyo mesela.Lakin konu bu değil.Ben istiyorum ki ekmek aldığım insan az gülümsesin ,az sempatik olsun.Lan arkadaşım ,ekmek satıyosun lan ,ne mutlu sana ,kokain satar gibi bi esrarengiz bakmalar bi böyle el altından torbayı uzatmalar.''Hey hey hey! Easy man easy ,just gimme da damn bread .''Azıcık gülümsesene ,iyi günler dediğim de bi ''size de'' desene ,hadi demiyosun bi kafanı şöyle ''konuştuğunuz dili anlıyorum'' anlamında sallasana.Ekmek satan esnaf sevimli olur ,göbekli olur yanakları al al olur .Alın bunu dışarı...

  • Ortamda komik bişeyler söyleyip kahkaha bekleyen insanın birbirinden kayıtsız suratlar görmesi var ya ,o an var ya ,o anın allah belasını versin.Hayır onun yaptığı espri normalde komik ,başkaları gülüyo ama siz konuyu bilmiyosunuz ,gülmüyosunuz.Ayıp olmuyo mu sizce de?Ortada emek var ,iki saniye tebessüm etseniz ölür müsünüz!?İLLA SİZE BAĞIRMAMIZ MI LAZIM!

  • Yılbaşı geliyür ,önemli bi günde ''iyi bilmemneler'' ''hayırlı bilmemneler'' diyebilme şansımız var mesela ,yeni yılınız kutlu olsun diyebilicem , iyi günler den daha değişik bişeyler diyebilmenin kıvancını duyuyorum.Herkese hediyeler alıciim ,gelenekleri sürdüriciim ,tombalaya da hayır ,lütfen!Ama lütfen.

  • Gelenek dediğin de bence kelime anlamını artık çok aşmış bi durum.Mesela bi restorana gittiğin zaman çocuklu bi masa gördün ,bi inceledin.Şunu görürsün : velet ,tuzu karabiberi pul biberi alır döker karıştırır onlardan bi karışım elde eder ,az yaramazsa ''hehehe patlatırım bu dükkanı!'' diye tehdit savurur,iki oynar ,susar.Orta derece yaramazsa onları suyla peçeteyle karıştırıp bulaşıkçının sabrını zorlar.Kelime anlamıyla bi piç kurusuysa ,ha işte o zaman o elindekini masada üfleyebilir ,birinin kolasına ,pastasına dökebilir ,her şeyi yapabilir ,o çocuğu şamarlama isteğine de gelenek denir.

  • Aynı geleneği alışveriş merkezinde yürüyen merdiven inerken yukarı çıkmaya çalışan çocuk yaşatmaya çalışır.Kİ alışveriş merkezinde çocuk konusu sosyolojik bi araştırma konusudur.eşşoleşşek.

5 yorum

Daçe dedi ki...

muhaahahah:D çok güzel çok güzel :D "kıhın kıhın kıhın" diye gülüyorum hala.

Duygu. dedi ki...

höm efenim şimdi şöyle ki,o seçenekler çaldırmak ve çaldırmamak olamaz.çünkü o adam ya telefonuna BAKMIYOSA?!?!

ebruhu. dedi ki...

telefona bakmıyosa uzun mu kısa mı çaldırdığını nasıl anlayacak pekin?

daçe dı sadıkokur ,teşekkürler :D

Duygu. dedi ki...

1 cevapsız arama vs 2 cevapsız arama
tecrübe tabi.kontörsüzlük nedir,biz biliriz.

ebruhu. dedi ki...

tamam çaldır ben ararım.bu nasıl? çünkü turkcell linin gücü turkcell in çekim gücü.