ismini vermek istemeyen izleyici

  • ''sizce nasıl oldu?'' bi müşteri bunu bi satış sorumlusuna soruyorsa eğer ,orada bilinç yoktur bir süre için.Çünkü nşa (1 atm) satış sorumlusunun görevi satmaktır ,alması için de yakıştı diyecektir güzel oldu diyecektir alın alın ben de aldım diyecektir.''bunu mu alayım şunu mu?''cümlesi de karşılaştırmalı durağanlık analizidir ,bunu da soran pahalı olanın daha iyi olduğuna ikna ettirilir mesela.Bu işler böyle ,adamın aklını alırlar valla.

  • ''yardımcı olabilir miyim?''diye yanaşan satış elemanı kadar mcdonalds'da kendilerini alkışlayan elemanlar.gözümde bir.

  • Bi' de otobüsün yüzde doksanı boşken ,yani onlarca boş yer varken ,gelip de yanıma oturan insandan ben biraz çekiniyorum.biraz da değil bayaa bi çekiniyorum.Çok çekinmediysem ''cıkcıkcık'' yapabiliyorum yarım ağızla.

  • Dolmuşta da kendi parasını uzatabilecekken uzatmayan insana az bi kılım.Tamam hadi öne oturuyosan sen o kişisindir ,para uzatıcısındır.Çünkü bunu herkes bilir :

    warrior : ''Bi adım daha arhadaşım bak bi g.tlük daha yer var orda! '' iri yarıdırlar,gererler.
    mage : ''Allah sen büyüksün'' diye iç geçiren kimi kimi beddua da eden teyzeler ,ellerinde hep bi poşet bişey olur.
    priest : Besmeleyle biner dolmuşa ,tercihen beyaz takkeli ,mage teyzelerle çift olarak da görmek mümkün , duaları birleştirirler ,stratejik.
    troll : dolmuşta ağlayan zırlayan tepinen huysuzlanan bağıran çağıran her türlü velet ,şamarlık.
    rogue : mage ve priest lere yer vermekle ,paraları uzatmakla yükümlüdürler ,liseli,üniversiteli ya da çalışan olabilirler.sincan dolmuşları önerilmez.
    hunter : afedersin ama bunun ne için dolmuşa bindiği belli! in lan!
    elf : dolmuşun en nadidesi. yakınlarına denk gelindiyse elindeki kitaplara ,dinlediği müziğe ,üstüne başına ,indiği durağa dikkat edilir ,varsa bi sapıklık inip takip edilirler.(not recomended)
    warlock : dolmuş şöförü.adamın aklını alır. quotes : ''ücretini gönderemeyen ,parasının üstünü alamayan var mı?'' ''durakta var mı?'' ''bi çökelim çevirme var hocam'' ...

  • En temizi paranı uzatıcan ayaktayken sonra da geçip en arkaya oturucan arkadaş.En öne oturuyosan zaten pasif skilldir sende para uzatma,hesaplama ,hepsini bi verme ama tam verme falan,şöförle ahbap olur çıkarsın.Ama o en öndeki 3 kişilikmiş gibi görünen cibiliyetsiz koltuğunda allah belasını versin.Değil ki 3 kişilik.Hadi diğerleri iki kişilik de o 3 değil.2,5 kişilik o.Şişman biriyle de 2 kişilik.Ha bi de kışın montuyla beraber tek kişi gidebilir orda.pis.

  • Otobüste dolmuşta bi insan, bi palto olsun bi ceket olsun bişey giymeye çalışırken tek kolunu geçirip diğer kolu da geçirmek için bi debelenir ya ,hani o kolu bi bulamaz ,sokamaz kolunu içeri ,olmaz bi türlü aşağı yukarı kolu kaydırır ama kol boşluğu yoktur ,sanki hiç olmamıştır ,o ceket tek kolludur .Allah cezasını versin o dakikaların.İçinde zerre insan sevgisi olan o ceketin bi ucundan tutar ,bi yardım eder ,cennetliksin amca cennetlik!

  • Bunun gibi bi de dolmuşta ya da ayakta kablosu karışan,düğüm olan kulaklığın düğümünü ,aracın sürekli fren yapması ,tutacak yer olmaması... gibi şartlar altında açmaya çalışmak var ki...Çok üzülüyorum.

  • O değil de Testere VI ya gittim.
    ----spoiler----
    öööeeeeeeeeh!!
    ----spoiler----
    Bok var.

2 yorum

FFatiHH dedi ki...

otobüs diye bi dergi çıkaralım Ebru :) harbi aklımda var böyle bişey. Tekerleğin bulunuşundan akıllı kartlara kadar otobüs vakaları. Kuralları ve dahası.. Ciddiyim :)

ebruhu. dedi ki...

Böyle bir proje vardı galiba, internet üzerinden ama. Blog tarzında. Otobüs kartları falan vardı blogun banner ında. Sonra yarıda kaldı. Kalmış. Adamlar otobüsten de şöföründen de illallah etmişler demek ki. (: Ama hakkın var, güzel fikir.