vız

Yaz gecelerinin en büyük derdinin sinek olduğu, herkes tarafından kabul edilen bi' gerçektir. Daha büyük dertleriniz varsa da bilemeyeceğim, bir iktisatçı gibi davranarak ceteris paribus demek zorundayım o halde. Evet, sinekler. Işığı görüp, sinsi gibi gelirler. Işığı kapatınca, bilgisayar ekranına yapışırlar. İmleçten kaçarlar gerizekalılar, ama sonra alışırlar. Masadaki not kağıtlarıyla, dergilerle falan öldürdükçe daha fazlası gelir. Oyun oynarken odaklanırsın, suratına doğru gelir, sana savaş simülasyonu yaşatır gecenin bi vakti. Ensende, kolunda falan gezinir. İt. (Bunların akrabaları sabah "vız vız" demek suretiyle, kulağınıza doğru türbülansa geçerler, ta ki siz uyanana kadar.) Işığı açman gerekir, ama cam açıktır. Camı kapatıp ışığı açarsın. Bu sefer de inanılmaz sıcak olur içerisi. Allah da belasını versin böyle paradoksun ya! Kimisi tel taktırır penceresine, rüzgarı kesse de etkili bir yöntemdir, ama evin diğer odalarından da sinek gelebilir. Sinekkovarlara karşı bağışıklık kazanmış mutant sinekler var burda. Kısacası yazın cereyanda bilgisayar keyfimin içine ettiniz, Morgan Freeman'dan gelsin : "Shoot that mother fucker!"

Bi' de ufak örümcekler türedi son zamanlarda. Hatta bazen anneleriyle falan geliyolar odamın duvarlarına. Anne önde, bunlar arkada. Aman ne güzel! İncecik bacaklı, hızlı hızlı yürüyo, gözden kayboluyo bi süre sonra. Takip ediyorum ki çıktığı anda ensesine ensesine geçireyim gazeteyi. (Hiç tavsiye de etmem gazeteyle vurmanızı, çünkü duvarlar kirleniyor, annem çarkıma tükürdü mesela. Terlik kullanınız, 45 numara "malibu" yazan tuvalet terliği.) Bir süre araknafobi mi var lan bende? kuşkusuyla sarsıldım ama sonra bu tür bilmemnefobi leri insanların kendi kendilerine inandırdıkları şeyler olduğunu düşünmeye başladım. Her şey beyinde bitiyor arkadaş. Höm. Örümcek mi lan şu?! Ben şimdi se...

Böcek sinek seven insanı da anlamam. Sinek seven insan bi garip gerçi. Sevmesi de ayrı bi garip. Ama şöyle insanlar da var ki, karınca falan görünce ille onu parmağıyla alıp kolunda gezdirecek. Nasıl kaşıntı başlıyor bende o anda, anlatamam. Bi de diyo ki, bi kere dokunsan, alışırsın diyo. Denizde havuzda "bi hızlıca bütün vücudunu sokunca alışıyosun" mantığı. Ya saçmalama. Gezdiriyo vücudunda böyle. Aman doğayla iç içe, ne sempatik!

Yazacak bişey bulamayıp sırf sinek böcek yazmak da hoş oldu tabi.

Sinekten "vız" a ordan vuvuzelaya ordan dünya kupasına ordan nba finaline ordan da hiç bir yere bağlamak istedim de mecalim yok. Hadi sonra şey yaparız onu, hallederiz, hati!

1 yorum

l b dedi ki...

ben acımıyorum, hepsini eziyorum.
o uyumadan önce çıkardıkları vız sesi var ya.
o sesi alıp tüm sineklere yedirmek lazım - kibarca söylersek -