Dönüşüm*


Bazen öyle bir rüzgar eser ki, gözlerini kapattığın anda kendini başka bir şehirde buluverirsin. Aheste adımlarla kalabalıkta kaybolmuşsundur. Tanımadık sokaklar tanımadık yüzlere çıkar. Tanımadık sesler kulaklarında çınlar. Neyse ki elinde tanıdık bir sıcaklık vardır. Bazen öyle bir rüzgar eser ki için titrer. Ve hatta bazen öyle bir rüzgar eser ki ellerin buz keser, gözlerini açarsan o bütün düşündüklerini alıp götürür. Peşinden sürüklediği yapraklar gibi izmaritler gibi, geriye kalan ne varsa bütün yaşadıklarını alır uçurur.

Bazen öyle bir rüzgar eser ki arkasından bakakalırsın. Sadece yutkunabilirsin, o da boğazında düğüm düğüm olur.

Bazen hava öyle çabuk kararır ki, zaman öyle çabuk akar ki yaşadıkların yetmez, yaşayacakların yetişmez. Koluna saatini de takmamışsındır ve belki de ondan kaybolmuştur zaman mefhumun. Belki nefes aldıkça geçiyordur ömür, belki adım attıkça bitiyordur yollar ve belki de rüzgar ne kadar hızlı eserse akreple yelkovan da o kadar hızlı savruluyordur peşpeşe. Sabah içtiğin çayın tadı hala damağındayken akşamı nasıl ettiğinin hiçbir açıklaması yoktur, tıpkı sabah son kez sıkı sıkı sarılıp da akşamına nasıl o soğuk terminalde yalnız başına yürüdüğünün de.

Bazen ışıklar şehirleri daha güzel gösterir. Bazı müzikler bazı şehirlere daha çok yakışır. Ve aynen bazı insanlar da bazı şehirleri daha güzel gösterir ve bazı müzikler de aynen bazı insanlara çok yakışır.

Bazen hayalini kurduğunuz ne varsa aniden gerçekleşir. Çok istediğiniz çokça olmuştur bile. Umduğunuzu bulmuşsunuzdur, aradığınızı da. Özlediğiniz kadar kavuşmuşsunuzdur. Ağladığınız kadar gülmüşsünüzdür. Üşüdüğünüz kadar ısınır içiniz. Yalnızlığınız kadar birliktesinizdir. Sustuğunuz kadar konuşursunuz. Olmayanı oldurursunuz, bilmediğinizi bilirsiniz, iç geçirdiğiniz kadar derin oh çekersiniz. Olur. Ve biter. Çaresizlikleri vakitli çarelere bağlarsınız. Ve biter. Rüyalar gerçek olur. Ve gerçekler tekrardan rüyalara döner. Ve kavuşmuşluğunuz tekrardan özleme döner. Ve ısındığınız kadar üşümeye başlarsınız tekrar. Ve her şey tersine döner tekrar. Ama her şey bu denli tersine akarken bir tek saatleriniz ileri doğru akmaya devam eder. Çünkü rekabet edilemez tek şey zamandır ve zaman hiçbir zaman lehinize işlemez.





*muhteşem olmadı. 

6 yorum

Unknown dedi ki...

Ebrucum yazılarını edebiyat dergilerine gönderiyor musun?

ebruhu. dedi ki...

Yok Nihan Ablacım, yani istedim bir ara niyletlendim ama fırsat bulamadım.

Mery dedi ki...

Beğendim ki^^
Anlamlı; hepimizin yaşadığını kaleme dökmüşsün sen cesur ve etkileyici bir biçimde.
Eline sağlık^^

ebruhu. dedi ki...

Sevindim (: teşekkür ederim!

GK dedi ki...

son paragraftan 1-2 saatte zor sıyrıldım.

ebruhu. dedi ki...

Anafor oluştu orada, dön Allah dön.